СДС у Бијељини: О прљавој кампањи и наводњавању

Кандидат СДС-а за градоначелника Бијељине Мићо Мићић изјавио је да бијељински СНСД води прљаву предизборну кампању уз кориштење лажи и бројних манипулација, истичући да је добро што народ зна ко испуњава обећања, а ко се служи неистинама и јефтиним политичким подвалама. „Веома је важна чињеница да грађани вјерују СДС-у, који ће водити фер кампању за […]

среда, септембар 12, 2012 / 07:55

Кандидат СДС-а за градоначелника Бијељине Мићо Мићић изјавио је да бијељински СНСД води прљаву предизборну кампању уз кориштење лажи и бројних манипулација, истичући да је добро што народ зна ко испуњава обећања, а ко се служи неистинама и јефтиним политичким подвалама.

„Веома је важна чињеница да грађани вјерују СДС-у, који ће водити фер кампању за разлику од оних, попут СНСД-а, који су потписали Кодекс о понашању током предизборне кампање, а понашају се супротно од тога“, изјавио је Мићић на прес-конференцији у Бијељини.

Према његовим ријечима, бијељински СНСД све чешће сам себе демантује и излази у јавност са контрадикторним изјавама, а народ то види и препознаје да су они нервозни.

„Немају показати никаква дјела и зато воде прљаву кампању“, налласио је Мићић, додајући да је СДС увијек испуњавао сва обећања и да је зато поносан на слоган „И ријеч и дјело“.

Наводећи да постоји низ примјера како актуелна власт, али и бијељински СНСД, крши тај Кодекс, Мићић је истакао да власт куповином медија покушава да прикрије реалну слику о тешком економском и привредном стању у РС.

Говорећи о предизборној кампањи на подручју Бијељине, Мићић је рекао да његови противници немају ничим да се похвале и да говоре о наводно лошим потезима Градске управе Бијељина, „нападајући на све и свашта“.

„Мијењају тезе, причају о изградњи нове болнице у Бијељини. А на табли код градилишта се јасно види ко је инвеститор овог пројекта – Влада РС и Министарство здравља и социјалне заштите. Напади на Градску управу у том контескту су неоправдани“, каже Мићић.

Према његовим ријечима, очигледно је да Влада РС и ресорно министарство нису у стању да заврше у року овај инфраструктурни пројекат, па сада покушавају за свој неуспјех окриве бијељинску градску управу, а народ добро зна ко је кривац за недовршетак нове болнице.

Мићић је напоменуо да је кампања бијељинског СДС-а почела у понедјељак, 10. септембра, у одличној атмосфери, на кружном току у Великој Обарској код Бијељине чија је изградња у пуном јеку.

„Пројекат смо почели на кружном току који ће бити примјер руралног и урбаног. Ми не градимо само инфраструктуру, него радимо и на јачању међуљудских односа, а то су примјетиле и међународне институције“, рекао је Мићић, додајући да ће се наставити са активностима с циљем привредног и економског развоја Бијељине.

„Прича мојих противника о наводној задужености Градске управе је без икаквог смисла, јер је познато да је наше задужење испод10 посто, а у свим општинама гдје је на власти СНСД износи око 20 посто “, нагласио је Мићић, додајући да градска управа Бијељина редовно исплаћује све рате кредита.

Говорећи о неистинитим оптужбама СНСД-а о стопи пореза на имовину у Бијељини, Мићић је рекао да не воли користити термин да „лажу“, али да је то заиста тако.

„Савез општина и градова РС препоручио је општинама да пореска стопа са могућих 0,50 посто буде 0,25 посто. Највећи број општина, па и Бијељина, је прихватило препоруку 0,25 посто. Ми ћемо направити анализу и ако то буде превише за грађане, услиједиће смањење “, каже он.

Мићић је демантовао информације да је у Бијељини заустављена изградња гасовода у Бијељини, наводећи да то није тачно и да је до сада урађено 195 километара гасовоода те да овај пројекат тече предвиђеном динамиком.

Кандидат СДС-а за одборника у Градској управи Бијељине Здравко Стевановић запитао је шта је актуелна власт урадила до сада на изградњи мелиорационих система, наводећи да се РС налази на доњем крају свјетске љествице у погледу развоја система за наводњавање.

„Све земље које интезивно граде мелиорационе системе своју развојну политику граде на чињеници да се економски најбољи развојни системи могу изградити развојем водопривредних мелиорационих система зато што је храна једна од најважнијих ствари на свијету", рекао је Стевановић, стручњак за област вода.

Подсјећајући на честе изјаве представника власти РС да је пољопривреда у РС стратешка грана, Стевановић је упитао шта је актуелна власт урадила до сада да пољопривреда заиста и буде стратешка.

„Од укупног расположивог пољопривредног земљишта у РС што је површина од око 2,5 милиона хектара, око 620 хиљада хектара спада у обрадиве површине, од којих се тренутно у РС наводњава свега 1.700 хектара или 0,25 посто", рекао је он.

Према његовим ријечима, наводњавање је прије рата било организовано на око 7.500 хектара, што значи да је у протеклих 20 година изгубљено близу 6.000 хектара које су наводњаване.

Стевановић је упозорио да ће по овако негативном тренду наводњавања РС вјероватно суочити са озбиљним посљедицама за њен економски и привредни развој.0 КОМЕНТАРА

  1. Реално, други дио приче је занимљивији, и то је колико ми наводњавамо оранице. Мада, и то се треба сјетити прије избора

  2. Чим снсд-у води кампању онај свињар и кравар мула муловановић, кампања мора бити прљава, али и смрди, смрде на балегу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *