СДС се похвалио наталитетом своје одборничке листе у Невесињу

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица у оквиру посјете општини Невесиње, уручио је пригодне поклоне за једанаест беба кандидата са одборничке листе СДС са прошлих локалних избора.

недеља, август 13, 2017 / 20:44

Оно што општински одбор Српске демократске странке у Невесињу раздваја од осталих политичких организација и што је својеврстан куриозитет у односу на друге општине јесте чињеница да су у протеклој години кандидати са листе СДС-а за локалне изборе 2016.године добили десет беба а једанаеста беба је на путу.

Иначе, два кандидата за одборнике су примјер успјешне приче вантјелесне оплодње и што је још један куриозитет у оба случаја срећни пар је добио близанце.

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица је честитао срећним родитељима добитак принова и изразио задовољство што се овај својеврстан „бејби бум“ десио управо у Херцеговини и управо у Невесињу.

„Афирмативна пронаталитетна политика мора да буде стратешко опредјељење институција Републике Српске као и читавог друштва. Највећа опасност по Републику Српску управо представља негативна стопа природног прираштаја. Када узмемо у обзир ниску стопу наталитета и повећан одлив репродуктивног становништва у иностранство јасно је да највећу опасност по Републику Српску представља управо потенцијална депопулација“ – рекао је Говедарица.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *