СДС основао конференцију за локалну самоуправу

Српска демократска странка конституисала је данас у Бијељини Конференцију за локалну самоуправу као страначко тијело чији је задатак да сачува и јача општине и градове у Републици Српској. Лидер странке Младен Босић рекао је да ово тијело треба да координише рад локалних заједница на које се, према његовим ријечима, пребацује огроман терет кризе. Босић сматра […]

понедељак, децембар 17, 2012 / 21:33

Српска демократска странка конституисала је данас у Бијељини Конференцију за локалну самоуправу као страначко тијело чији је задатак да сачува и јача општине и градове у Републици Српској.

Лидер странке Младен Босић рекао је да ово тијело треба да координише рад локалних заједница на које се, према његовим ријечима, пребацује огроман терет кризе.

Босић сматра да власт у Републици Српској треба децентрализовати, али да општинама и градовима треба оставити и већа средства за веће надлежности и захтјеве који су пребачени на локалне заједнице.

Лидер СДС-а је рекао да ће ова странка која има највише начелника у Српској предложити градоначелника Бијељине Мићу Мићића за новог предсједника Савеза општина и градова Републике Српске.

Фукционери СДС-а из свих општина и градова у Српској изабрали су за предсједника Конференције за локалну самоуправу Предрага Ковача, замјеника предсједника странке.

Ковач је у обраћању новинарима истакао да је задатак свих начелника из СДС-а да у локалној заједници која је најближа грађанима идентификују проблеме и да у координацији раде на њиховом рјешавању.

"Активностима Конференције, Савеза општина и градова и Клуба СДС-а у Народној скупштини радићемо на јачању локалних заједница и на обезбјеђивању средстава за обавезе које се под теретом кризе пребацују на општине и градове“, рекао је Ковач.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић оцијенио је да са нивоа Републике Српске локалним заједницама треба вратити више средстава која се прикупљају по основу разних пореза и доприноса.0 КОМЕНТАРА

 1. В новом онлайн кинотеатре вы всегда можете смотреть сериалы и бесплатные фильмы онлайн, смотреть новинки кинотеатров без отправки смс в высоком разрешении. На сайте представлены все жанры фильмов: от детективов и до фантастики.
  http://my-mobile.ru/userinfo.php?uid=17692
  бесплатное кино 2012 онлайн, страшное кино онлайн бесплатно, кино онлайн военное русское, смотреть онлайн детские фильмы, онлайн кино третий лишний фильм человек паук онлайн бесплатно, intv, лучшее документальное кино онлайн, кино онлайн ру

 2. Bilo bi lijepo da nam SDS sada da i pregled zaduživanja po opštinama Srpske. Kontam da SDSove opštine na tom planu ne zaostaju za SNSDovim kadrovima. Ne samo zaduženje, lijepo bi bilo znati kolike su plate odbornicima, načelnicima, koliki je broj zaposlenih u administrativnoj službi, koliko se budžeta troši na budžetlije. I sve to naravno – predstaviti kroz recimo desetogodišnji period.

 3. Екс,

  У снијегом покривеном Шипову нова власт (НДС, ПДП,СДС,ДНС) прво што је урадила је укидање стипендија студентима и повећање плате општинским радницима за 20%.
  Машала.

 4. В данном онлайн кинотеатре вы в любое время имеете возможность смотреть сериалы и бесплатные фильмы онлайн, смотреть новинки кино без отправки смс в отличном качестве.
  http://www.rock-club.org/phpBB2/profile.php?mode=viewprofile&u=25320
  кино онлайн хорошее качество 2012, 1 1 фильм онлайн, кино чужая смотреть онлайн, фильм 4 смотреть онлайн, бесплатное русское кино онлайн рапунцель смотреть онлайн, фильмы онлайн россия, фильмы онлайн бесплатно 2012, кино онлайн друг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *