СДС: Од Борца праве Игокеу 2

Градски одбор Српске демократске странке рекао је данас да власт намјерава уништити Фудбалски клуб Борац и потом продати земљиште у центру Бање Луке које вриједи неколико десетина милиона марака. Потпредсједник ГО СДС-а и посланик у НСРС Давор Шешић рекао је да је срамота што је Борац доведен пред гашење и да то не чуди, јер […]

четвртак, април 9, 2015 / 20:10

Градски одбор Српске демократске странке рекао је данас да власт намјерава уништити Фудбалски клуб Борац и потом продати земљиште у центру Бање Луке које вриједи неколико десетина милиона марака.

Потпредсједник ГО СДС-а и посланик у НСРС Давор Шешић рекао је да је срамота што је Борац доведен пред гашење и да то не чуди, јер РС-ом управљају полуписмени људи који не знају шта је фудбал.

"Шта се крије иза намјере да се угаси Борац? Одборник СНСД-а у Скупштини Града Драшко Илић је покренуо ову иницијативу са намјером са угаси Борац, а потом играче пребаци у новоформирани клуб ’Крупа’, који ће бити у његовом власништву. Намјера је да се на мјесту стадиона гради нова пољопривредна школа, а то је земљиште које вриједи неколико десетина милиона марака“, рекао је Шешић.

Перо Баришић је додао да је на дјелу вишемилионска пљачка коју воде СНСД и мафија на челу са породицом Илић.

Борац планира стечај, па васкрсење кроз фузију са Крупом

"Уколико се реализује план о стечају Борца, предвиђен је трансфер играча у новоформирани клуб Крупа. Играчи Борца процијењени су на више од седам милиона марака. Да спортска пљачка није од јучер, најбоље доказује примјер ФК Крупа, који је 2009. године из буџета града мимо свих правилности добио 1,1 милион КМ за изградњу вјештачког терена и 140.000 КМ за изградњу свлачионица. СНСД спортске објекте дијели само подобнима“, сматра Баришић.

Запослени у Борцу, додао је он, требају прећи у нови клуб и добити уговор о дјелу на одређено вријеме.

"Каква је то озбиљност када се сви запошљавају на одређено вријеме и на уговор о дјелу? То је само краткорочно рјешење. Уговором о дјелу се не плаћају доприноси. Дакле, СНСД причом штити установе, а у пракси уништава буџет Града и РС“, категоричан је Баришић.

Александар Петковић је рекао да се овим потезом власти ствара нова Игокеа 2 и да се центар Бање Луке сели у Крупу на Врбасу, гдје је сједиште Илићеве компаније. 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *