СДС: КЦ Бања Лука у дугу 200 милиона КМ

Стање у Клиничком центру Бања Лука није добро и оно се не може поправити агресивним маркетингом, већ одговорном управом и савјесним радом што недостаје цјелокупном здравственом систему Републике Српске. СДС мора да упозори да се у КЦ Бањалука поново дешавају стари проблеми (недостатак основних средстава за рад и лијекова) и да се они не рјешавају […]

четвртак, март 6, 2014 / 09:38

Стање у Клиничком центру Бања Лука није добро и оно се не може поправити агресивним маркетингом, већ одговорном управом и савјесним радом што недостаје цјелокупном здравственом систему Републике Српске.

СДС мора да упозори да се у КЦ Бањалука поново дешавају стари проблеми (недостатак основних средстава за рад и лијекова) и да се они не рјешавају пласирањем маркетиншких саопштења и изјава.

Нетачно и вјешто скривајући чињенице , по ко зна који пут до сада, управа КЦ Бања Лука обмањује јавност да је укупан дуг ове здравствене установе смањен за 1,4 милиона КМ током прошле у односу на претходну (2012) годину када је тај дуг био око 25 милиона КМ.Међутим, и током прошле године у КЦ Бања Лука је забиљежен губитак у висини од 20 милиона КМ, што значи да се дуг гомила и не смањује како је то генерални директор КЦ БањаЛука Душко Рачић представио јавности.

Праћењем обраћања и изјава нове управе јасно је да се не ради о бољем пословању већ наставку старе праксе због које су претходна два директора већ осумњичени за криминалне радње и налазе се у поступку пред надлежним судовима.

Шта је, питамо се, циљ изношења следећих контрадикторних података у јавности?

1. Укупна дуговања у КЦ досегнула су износ од 50 милиона КМ”. (Рачић у АТВ и Независним Новинама, 29.04.2013)

2. “Наслиједили смо дуг од 50 милиона КМ”, рекао је вршилац дужности директора КЦ Бања Лука Душко Рачић.(Бањалука инфо. 29.04.2012.год)

3.„Низом мјера успјели смо да зауставимо тај раст и укупна дуговања су око 135 милиона КМ“.( Глас Српске, 12.06.2013.)

4.”Укупна дуговања КЦ Бања Лука износе 179 милиона КМ (Пресс РС – Срна, 03. марта 2014.)

Потпуно је јасно да су дугови КЦ Бања Лука достигли скоро 200 милиона КМ и зато позивамо надлежне институције, Главну службу за ревизију, МУП и Тужилаштво, да се озбиљније позабаве овим проблемом.

Највећа здравствена установа у Републици Српској по свему судећи је таоц супростављених кланова у СНСД-у, јер је јавна тајна да Управни одбор КЦ Бањалука не одобрава потезе менаџмента што се прикрива агресивним маркетингом.

СДС упозорава да се од одговорности неће моћи побјећи и позива часне здравствене раднике, без обзира на партијско или идеолошко определење, да се у свим здравственим установама у РС , а посебно у КЦ Бања Лука, одупру наметању неморалних или незаконитих радњи. 0 КОМЕНТАРА

  1. Врло брзо доћи ће дан,кад ће се они угушити у мору своји говњивих лажи! Ближи се крај!

  2. Sad će oni snsd-ovi konji…
    2005 dug kc banja luka je bio 76 milionaKM, što je više nego danas pošto je zbog restruktuiranja klirinškog duga fiskalnog savjeta odvojeno 105 miliona,kada se na to doda da je SDS ostavio dug 52 miliona, pamtiš 2 pišeš 4
    Znači da sada kc banja luka nije ništa dužna…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *