СДС издао декларацију под називом Промјене за Српску

Српска демократска странка је спремна да рјешава проблеме из стварног живота сваког човјека, обиљеженог незапосленошћу, презадуженошћу, сиромаштвом, корупцијом, лошом образовном политиком, неправдом и неравноправношћу грађана, наводи се у декларацији о заштити интереса и унутрашњем јачању РС.  Декларација је стратешки документ, донесен данас на сјендици Скупштине у Брчком, у коме су садржани правци политичког дјеловања СДС […]

субота, март 30, 2013 / 11:29

Српска демократска странка је спремна да рјешава проблеме из стварног живота сваког човјека, обиљеженог незапосленошћу, презадуженошћу, сиромаштвом, корупцијом, лошом образовном политиком, неправдом и неравноправношћу грађана, наводи се у декларацији о заштити интереса и унутрашњем јачању РС.

 Декларација је стратешки документ, донесен данас на сјендици Скупштине у Брчком, у коме су садржани правци политичког дјеловања СДС у наредном периоду.

Овим документом се поручује да је СДС довољно снажан и способан да размрси политичке чворове насљеђене из протеклог времена, када су интереси владајућих странака стављани испред интереса напретка и развоја заједнице.

Наводећи да је СДС неоптерећен било каквим компромисима и обавезама који би га спријечили да оствари политику здраве и законите тржишне и друштвене конкуренције, у деклеарацији се каже да је СДС одлучан и бескомпромисан у намјери да до краја истражи случајеве злоупотреба, организованог криминала и корупције, спроведе испитивање поријекла имовине, обештети Републику Српску и врати повјерење грађана у њен правни поредак.

У декларацији, названој "Промјене за Српску", наглашава се да се површним и козметичким промјенама не могу ријешити нагомилани проблеми као што је сиромаштво, презадуженост, корупција, нерационално трошење јавних прихода, лоше управљање јавним предузећима и тражење политичке подобности од привредника.

Даље се наводи да су то главни узроци економског пропадања, привредног колапса и лошег имиџа за инвестирање за што је одговорност власти.

СДС сматра да треба направити генерални план изласка из кризе, који би обухватио и промјене понашања, система вриједности, начина живота и рада сваке институције, привредног субјекта и сваког појединца. 

Указује се и на потребу темељне реформе образовања која ће обезбједити одговарајуће критерије и квалификацију радника за чијим знањима постоји потреба у РС.

Констатује се да се у корјену морају на законит начин "сасјећи" и "протјерати" интересне групе, које су се "залегле" у свим институцијама и структурама друштва, те да се у рашчишћавње криминала мора кренути из врха власти.

"РС мора такве припаднике протјерати из институција и на законит начин их казнити и одузети им имовину коју су незаконито стекли или нису у стању да докажу њено поријекло", каже се у декларацији.

Што се тиче социјалне неосјетљивости, која се посебно показала на примјеру односа према правима учесника и страдалника отаџбинског рата, као и заборава у који су пали проблеми избјегличких центара и остваривање животних потреба избјеглица, СДС истиче да се у институције, које би требале бити препознатљиве по хуманости, одговорности и добротворности, уселила корупција која је урушила здравствено-социјални и пензиони систем.

СДС позива своје функционере, које су грађани изабрали на протеклим локалним изборима да испуне обећања дата бирачима и да преузму одговорност за ефикаснији рад локалних администрација и стварања бољих услова за живот грађана.

Када је у питању рад заједничких институција БиХ, СДС констатује да су резултати постојања једног гласа из Републике Српске показали позитивност такве политике, али је још увијек неопходна јасна изјава политичких актера из Федерације БиХ да безусловно и трајно прихватају Републику Српску, као и да понуде рјешење за своје унутрашње односе.

СДС позива представнике народа да прихвате идеју да ни једном народу не може бити добро уколико је то на штету других и да се одступи с ектремних политичких позиција, стављајући свој рад у функцију очувања мира и стабилности.

Констатује се, у овом стратешком документу, да је СДС кључни фактор промјена и да то грађани од њих очекују.

Зато СДС, упоредо са својим дјеловањем, има обавезу да буде не само опозициони већ и стабилизациони фактор у РС, који актуелну власт одвраћа у провођењу лоших политика и од активности којима би свој страначки интерес да остану на власти ставили изнад интереса народа, а што су до сада на очиглед јавности више пута показали.

"Зато позивамо на разумијевање политике СДС и схаватање да она мора бити комплексна у задатим условима, али и јасна и недвосмислена када је у питању перспектива и бољи живот, квалитетнији стандард грађана, унутрашње јачање, општи напредак и промјене у Републици Српској",каже се у декларацији, названој "Промјене за Српску".0 КОМЕНТАРА

 1. HAHAHAHA, ovaj SDS je pravi cirkus, jucer slavite zajednistvo sa velikim vodjom i njegovom sektom, a danas bi malo da mijenjate.E pa ne moze to tako gospodo.Blago SNSD-u sa ovakvom pozicijom, pardon opozicijom.

 2. Ово је стварно болесно од СДС-а! Коме декларишете кад се скупљате са овном предводником и тапшете га по раменима, а он вама баца по неку кост да глођете!?

  Ако треба оне мрцине из власти пребијати на смрт, зато што су ђубрад и олоши најгори, а тврде да од њих нема бољих, исто тако треба напребијати моткама ову опозицију што не пронађу боље људе у својим редовима!
  Дајте ту странку у руке Вукоти Говедарици он је једини опозционар у СДС-у!

 3. Vec se vide prvi rezultati povratka SDS u Foču. Komunalac i Izvor povisili plate direktorima,uzimaju se krediti,ne dolazi se sa službenih puteva……Lopare i Doboj tonu ,nema nama spasa od ovih lopova iz snsd dok ih ovakvi hoće mjenjati……..

 4. Znate šta je kod nas gore od režima? Još je gora tzv opozicija. Da mi imamo pravu opoziciju, ne bismo imali ovakvu fašistoidnokriminalnufuuuuj vlast. Ovaj sds mi se gadi, pravo gadi. Ovaj sds ne liči na onaj pravi sds koji je 92. stao ispred svoga naroda, stao u zaštitu njegovu. Ovo je prestrašno, ovo je horor opozicija, prekjuče pljuje na vlast, juče toj vlasti liže dupe, danas izdaje saopštenja protiv režima, sutra šta će biti ne znaju ni oni. Onaj žvaljavi je upropastio stranku, i ne zna se ko je gori. Sram da vas bude naroda ovoga.

 5. Њима је једини спас,ако г.Шаровић,Мићић и г.Милован Бјелица преузму странку од оне дјевојчице Босића…

 6. Наводећи да је СДС неоптерећен било каквим компромисима и обавезама који би га спријечили да оствари политику здраве и законите тржишне и друштвене конкуренције, у деклеарацији се каже да је СДС одлучан и бескомпромисан….

  Za ne povjerovati, pa kome se ulizujete, kome se pravdate, prema kome bosiću imaš obavezu, koja je vasa ideologija, koji je vas politički stav, u Sarajevu ga ljubite a ovde kazete da je sve urušeno. Idolje i ovde je isti čovjek, sa istim forama i fazonima.

  Зато СДС, упоредо са својим дјеловањем, има обавезу да буде не само опозициони већ и стабилизациони фактор у РС, који актуелну власт одвраћа у провођењу лоших политика и од активности којима би свој страначки интерес да остану на власти ставили изнад интереса народа, а што су до сада на очиглед јавности више пута показали.

  Ma šta vi imate da njih odvraćate jadni ne bili, monstrumi, pa to su idioti koje treba mijenjati i tjerati u zatvor. Alo, nije federacija problem, oni su problem za funkcionisanje RS, krađa i pljačka. Ali, pazite se vi iz sds, držite vlas u opštinama, bosić već polako prilazi dodiku i kaže
  СДС позива своје функционере, које су грађани изабрали на протеклим локалним изборима да испуне обећања дата бирачима и да преузму одговорност за ефикаснији рад локалних администрација и стварања бољих услова за живот грађана.

 7. У Добоју је градоначелник Обрен Петровић направио лични договор са г.Додиком,па тако је локални СДС од побједника избора дошао у ситуацију да предаје СНСД – у, скоро сва директорска мјеста градских предузећа и добар дио начелних одјељења у градској администрацији. Права коалиција са СНСД – ом,а овамо исте оптужују да руше РС 🙂 Поставили у међувремену г.Бориса Јеринића за предсједника ГО СДС да буде марионета и потписивач (истина за вољу он је и народни посланик у НСРС испред СДС – а,и члан ГО СДС – а, јер је предсједник младих странке на републичком нивоу, претходно био директор Дирекције за изградњу града у коју су пред изборе примили велики број људи како би гласали за странку,да би их до краја децембра прошле године скоро све отпустили и по ко зна који пут искористили као потрошни материјал.Исти се не смије ни појавити у сједишту странке, већ су га на улици и тукли и пресретали ти исти отпуштени.Чак је успио и у томе да и са женом више не живи, и да направи дијете једној фикус дјевојчици (оне што у странци шире ноге свима зарад добијања посла,иначе кћерка једног професора)пропио се мученик.и са таквима СДС да Републику уздиже и да се бори против криминала.Овдје у Дбоју им је једини спас,ако се врате Мићо Нинковић и Мирко Стојчиновић и ову банду заједно не растјерају…

 8. И.Ј., 30.03.2013. 20:42:55
  .Овдје у Дбоју им је једини спас,ако се врате Мићо Нинковић и Мирко Стојчиновић и ову банду заједно не растјерају…

  hahaha, kako si me nasmijao iskreno….
  pa ti si slep i gluv, ta dvojica i jesu omerka napravili,
  sve je to isto upakovani brabonjak…..

 9. Људи моји каква гомила ничега, стварно се види да ће нас ови спасити.

  Кад би предсједник Еколошке партије написао 10% од ових небулоза ја би напустао партију.

  Прочитајте господо из СДС-а колумну „Куда иде Република Српска“ и имате вашу декларацију у пет реченица, једноставност је чудо.

  Ко вас насука да пишете оволико, није ни чудо што вас СНСД ј*бе како хоће.

 10. Ма ј.б.. они глупи народ како им се хоће!
  Која више жвака о зашити РС у Сарајеву, па РС треба да штити јака економија, више пара, богатије становништво, већи стандард, бољи услови живота, боље школство, боље здравство, веће пензије, веће плате него у ФБиХ, па онда да кажете како нас браните доле?

  А овако ви глумите идиоте, по оној ја теби војводо, а ти мени сердаре,…. а која сте говна ви добро то знате!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *