СДС: Глас за Резолуцију о Сирији противуставан

Српска демократска странка упозорава на противуставно дјеловање Предсједништва и Министарства иностраних послова БиХ приликом гласања у Уједињеним нацијама о Резолуцији о Сирији. Пошто је представник БиХ у УН гласао за Резолуцију, иако није постојала сагласност српског члана Предсједништва, ради се о противуставној узурпацији надлежности од стране Министарства иностраних послова, уз сагласност два члана Предсједништва из […]

недеља, август 5, 2012 / 12:10

Српска демократска странка упозорава на противуставно дјеловање Предсједништва и Министарства иностраних послова БиХ приликом гласања у Уједињеним нацијама о Резолуцији о Сирији.

Пошто је представник БиХ у УН гласао за Резолуцију, иако није постојала сагласност српског члана Предсједништва, ради се о противуставној узурпацији надлежности од стране Министарства иностраних послова, уз сагласност два члана Предсједништва из ФБиХ.

Овако уведена пракса је смишљено рушење Устава БиХ и заобилажење представника РС у Предсједништву и Министарству иностраних послова, те захтјева хитну реакцију представника из РС у заједничким органима у Сарајеву.

Српска демократска странка очекује од српског члана Предсједништва Небојше Радмановића да затражи хитну сједницу на којој би се Предсједништво БиХ изјаснило о насталој ситуацији и санкционисало одговорне.

Уколико се то не деси, СДС очекује од надлежних институција РС да донесу адекватне одлуке како би обезбједила Уставом дефинисане надлежности и заштиту интереса РС, закључује се у саопштењу које потписује Информативна служба СДС.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *