СДП: Тихић лаже да је у Бриселу договoрен трећи ентитет

СДП БиХ одбацио је данас као гнусну лаж тврдњу предсједника СДА Сулејмана Тихића да је трећи ентитет резултат бриселског састанка лидера седам највећих политичких партија у БиХ са представницима ЕУ. "Страшне су и опасне тврдње предсједника СДА да је предложени модел рјешења представника ЕУ усмјерен против бошњачког народа. Не смије се допустити покушај манипулације бошњачким […]

недеља, март 24, 2013 / 16:00

СДП БиХ одбацио је данас као гнусну лаж тврдњу предсједника СДА Сулејмана Тихића да је трећи ентитет резултат бриселског састанка лидера седам највећих политичких партија у БиХ са представницима ЕУ.

"Страшне су и опасне тврдње предсједника СДА да је предложени модел рјешења представника ЕУ усмјерен против бошњачког народа. Не смије се допустити покушај манипулације бошњачким народом којег, користећи се лажима, СДА настоји сукобити са ЕУ", наводи СДП у саопштењу.

Из те странке позивају Тихића да објасни стварне разлоге напада, не само на ЕУ, него и н будућност БиХ која је врло неизвјесна уколико се оствари намјера СДА да заустави пут земље у ЕУ и НАТО.

"Јасно је као дан, што је БиХ ближе ЕУ то су он /Тихић/ и саучесници му ближи заслуженој казни и одговорности. Јачање БиХ, које осигурава пут ка Бриселу, значи крај миндерском управљању јавним предузећима, државним добрима и институцијама власти“, истиче се у саопштењу.

СДП позива лидера СДА да објасни да ли је први корак у, како је наведено, болној реформи здравства, коју намјерава да проведе, именовање супруге Бакира Изетбеговића на мјесто директора Опште болнице Сарајево.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *