СДП: СДА мора да схвати да није у скупштинској већини

СДП БиХ поздравила је јавне иступе високог представника Валентина Инцка којима је, прије свега, челницима СДА јасно стављено до знања да морају да поштују основна начела демократије, а то је, између осталог, и признавање парламентарне већине. Из СДП-а БиХ наводе да СДА мјесецима покушава да игнорише основне постулате демократије, као и чињеницу да нису дио […]

недеља, децембар 2, 2012 / 23:03

СДП БиХ поздравила је јавне иступе високог представника Валентина Инцка којима је, прије свега, челницима СДА јасно стављено до знања да морају да поштују основна начела демократије, а то је, између осталог, и признавање парламентарне већине.

Из СДП-а БиХ наводе да СДА мјесецима покушава да игнорише основне постулате демократије, као и чињеницу да нису дио парламентарне већине у Федерацији БиХ.

"Разним недемократским методама СДА се труди да што дуже задржи министарске фотеље, при томе не марећи за чињеницу да својим потезима директно раде на слабљењу ФБиХ, а самим тим и БиХ", наводи се у саопштењу СДП-а БиХ.

У саопштењу се изражава задовољство чињеницом да је ОХР након сједнице Савјета за провођење мира у БиХ схватио да у БиХ постоје лидери и странке који не признају основна начела демократије, прозивајући директно лидера СДА Сулејмана Тихића.

"То је посебно важно јер демаскира тврдње челника СДА и странака које их слиједе у недемократским активностима који истичу да за блокирање нормалног функционисања власти и стварању политичких криза имају подршку и дијела међународне заједнице", наводи се у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *