СДП Брчко: СДА није за ЕУ

Информација о тренутној политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини била је тема данашње конференције за новинаре коју је одржала Социјалдемократска партија у Брчком. СДП се не слаже с изјавама челника СДА и Странке за БиХ, да су они ти који штите интересе БиХ, посебно након договора у Бриселу. „Управо су договори у Бриселу показали супротно, […]

четвртак, март 28, 2013 / 18:32

Информација о тренутној политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини била је тема данашње конференције за новинаре коју је одржала Социјалдемократска партија у Брчком.

СДП се не слаже с изјавама челника СДА и Странке за БиХ, да су они ти који штите интересе БиХ, посебно након договора у Бриселу.

„Управо су договори у Бриселу показали супротно, те да СДА жели да стање у БиХ остане непромјењено, да се БиХ што дуже не прикључи Европској унији, све из разлога што желе задржати постојећа мјеста у власти која им не припадају. Циљ СДА је да својим лажима, обманама и преварама грађане БиХ препадну од одређених збивања, у смислу да ће избори донијети једно стање које ће бити негативно за све грађане БиХ као и по Бошњаке, што није тачно, јер ће и даље у БиХ бити двије изборне јединице у Федерацији БиХ и Републици Српској. Ми у СДП сматрамо да су изјаве којима СДА обмањује јавност, негативне и да штете угледу државе БиХ, да СДА жели да подјели БиХ, да створи националне торове, и да утиче да грађани имају одређену несигурност“, нагласио је Изет Банда, предсједник Регионалне организације СДП-а.

Теза која је провучена од СДА, „да ће хрватски глас вриједити за пет пута више од бошњачког, је неистинита,поручено је са ове конференције.

Из СДП-а су позвали грађане дистрикта да се мало стрпе када је у питању спровођење Одлуке о изједначавању висине таксе за одређивање ентитетског држављанства.

Такву одлуку федерални Парламент већ је усвојио, па се тренутно чека да је Дом народа потврди, што би се требало ускоро догодити чиме ће таксе за држављанство у Брчком бити изједначене.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *