СДП: Беванда на мала врата уводи трећи ентитет

Министри из СДП БиХ у Савјету министара БиХ одбили су приједлог одлуке о допунама Одлуке о успостављању радних група за европске интеграције, јер сматрају да је ријеч о покушају увођења трећег ентитета у механизам координације у процесу европских интеграција, саопштено је данас из СДП-а. Ова одлука достављена је из кабинета предсједавајућег Савјета министара БиХ Вјекослава […]

петак, март 21, 2014 / 12:04

Министри из СДП БиХ у Савјету министара БиХ одбили су приједлог одлуке о допунама Одлуке о успостављању радних група за европске интеграције, јер сматрају да је ријеч о покушају увођења трећег ентитета у механизам координације у процесу европских интеграција, саопштено је данас из СДП-а.

Ова одлука достављена је из кабинета предсједавајућег Савјета министара БиХ Вјекослава Беванде, без мишљења Дирекције за европске интеграције која је у свим ранијим случајевима била предлагач одлука у вези са координацијом рада институција у БиХ у процесу европских интеграција, додаје се у саопштењу.

СДП БиХ сматра да не постоји уставни основ за увођење представника појединих кантона /Посавског, Западно-херцеговачког, Средњебосанског, Херцеговачко-неретванског и Кантона број 10/ у радне групе за европске интеграције.

Из ове странке истичу да приједлог из Бевандиног кабинета "покушава да наметне механизам координације који ће довести до додатног усложњавања процеса доношења одлука, јер се поједини кантони доводе у исту раван са БиХ и ентитетима".

"Кабинет предсједавајућег Савјета министара уз приједлог одлуке није доставио мишљење Канцеларије за законодавство, нити мишљење Министарства финансија и трезора БиХ, што је обавезно према Пословнику о раду Савјета министара", наводи се у саопштењу СДП-а, чији је лидер Златко Лагумџија.0 КОМЕНТАРА

 1. Bevanda na mala vrata, a firči na velika.
  Ima li veći zagovornik za treći entitet od našeg firčija?
  Naravno , nema!
  Taj bi sve borce VRS dao za jednog zengu.

  Ovo malo što znamo šta nam je radio i kako nas je uništavao je prestrašno, šokantno, horor…

  Odabirao je kadar negativnom selekcijom.
  Što veći lopov
  Što veći glupan
  Što veći srbomrzac ,to na većoj funkciji.

  Firči, rezervisao si sebi mjesto u devetom krugu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *