СДА: Е сад ми нећемо у владу

Странка демократске акције саопштила је да неће учествовати у новој Влади Републике Српске због неприхватања кандидатуре Џевада Махмутовића за министра трговине и туризма РС. СДА је оцијенила да је одбијање Махмутовићеве кандидатуре "увреда за све бх. патриоте, а посебно повратнике у Републици Српској", преносе сарајевски медији. Кандидатура Махмутовића за министра у новој Влади РС изазвала […]

недеља, март 10, 2013 / 21:37

Странка демократске акције саопштила је да неће учествовати у новој Влади Републике Српске због неприхватања кандидатуре Џевада Махмутовића за министра трговине и туризма РС.

СДА је оцијенила да је одбијање Махмутовићеве кандидатуре "увреда за све бх. патриоте, а посебно повратнике у Републици Српској", преносе сарајевски медији.

Кандидатура Махмутовића за министра у новој Влади РС изазвала је незадовољство у РС будући да је носилац ратног признања.

Због сумњиве ратне прошлости, Џевад Махмутовић није добар избор за министра у Влади Српске – став је СНСД-а који је и данас поновљен на конференцији за новинаре у Бањалуци.

– Видјећемо шта ће даље бити и да ли ће СДА предложити новог кандидата, мада сматрам да је мала могућност за то – рекла је портпарол СНСД-а, Душица Савић.

Да је мало вјероватно да ће СДА предложити другог кандидата не крију ни у овој партији. Сматрају да, уколико има неспоразума, онда то треба да рјешавају лидери двије партије.

У сваком случају, имена министара који ће бити у Влади Жељке Цвијановић, биће званично саопштена на посбној сједници Народне скупштине, у уторак.0 КОМЕНТАРА

  1. Шта ће сада јадне есдеслије. Имају ли наћи какву другу ману. Ако не буду они мораћу ја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *