СДА: Ако пада Звиздић, пашће и Бећировић

Ако дође до процедуре за смјену предсједавајућег Представничког дома Парламента ФБиХ Дениса Звиздића, СДА ће покренути процедуру смјене замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ Дениса Бећировића, изјавио је потпредсједник СДА Садик Ахметовић. "Ту нема дилеме. Наравно да ћемо прије тога водити разговоре са другим парламентарним странкама и вјерујем да ћемо за смјену Бећировића имати довољно […]

уторак, септембар 4, 2012 / 08:32

Ако дође до процедуре за смјену предсједавајућег Представничког дома Парламента ФБиХ Дениса Звиздића, СДА ће покренути процедуру смјене замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ Дениса Бећировића, изјавио је потпредсједник СДА Садик Ахметовић.

"Ту нема дилеме. Наравно да ћемо прије тога водити разговоре са другим парламентарним странкама и вјерујем да ћемо за смјену Бећировића имати довољно руку", рекао је Ахметовић.

Он је за "Глас Српске" навео да СДА неће улазити у авантуру којој се не види крај и да политичку ситуацију направи још гором.

"Али, када повучемо потезе, знаћемо гдје је почетак, а гдје је крај. Већ се назире парламентарна већина која може то урадити на нивоу БиХ", истакао је Ахметовић.

Он је нагласио да ће јавности све бити јасније послије локалних избора и да ће се "сви они којима је стало до стабилности БиХ наћи у парламентарној већини".

Ахметовић је оцијенио да је политичка ситуација у БиХ од Дејтона до данас најсложенија, а да је узрок свих проблема за стварање таквог политичког амбијента сталних криза СДП.

"Ова странка ствара политички, правни, уставни и сваки други хаос у БиХ. Надам се да у БиХ има довољно политичких субјеката који су то видјели и препознали и да ће се ово стање санирати", додао је Ахметовић.

Он је рекао да лидер те партије Златко Лагумџија има пуно проблема, "јер је на различитим мјестима, различитим политичким субјектима и предсједницима политичких партија обећавао све и свашта, а да они између себе нису знали за то".

"Сада када се клупко почело одмотавати, видјело се да ту има пуно различитих интереса у свим Златковим обећањима", навео је Ахметовић и додао да Лагумџија то очигледно врло брзо заборавља, па је СДП претворио у бизнис партију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *