Сбербанка поднијела кривичну пријаву против Тодорића

Руска Сбербанка поднијела је кривичну пријаву против још актуелног власника хрватског концерна „Агрокор“ Ивице Тодорића због сумње у прикривање финансијских података.

среда, август 2, 2017 / 14:55

Сбербанка сматра да је „Агрокор“ прикривао праве податке о стању својих финансија, а посебно им је споран кредит дат у марту у износу од 100 милиона евра.

Руси су одобрили кредит у тренутку када су велики проблеми „Агрокора“ са ликвидношћу већ били јако добро познати финансијској, али и општој јавности, јавили су хрватски медији.

Тај кредит је одобрен, како је рекао предсједник Управе Сбербанке за Хрватску Марио Хењак, „у функцији стабилизације ситуације“, а од 100 милиона три четвртине отишло је на плаћање добављачима, 21 милион на пореске обавезе те четири милиона за плате запослених.

Руси процењују да је Тодорић испословао давање тог кредита приказивањем непотпуних, односно нереалних података приказаних у билансу.

У Сбербанци су незадовољни јер тих „стабилизационих“ 100 милиона евра није добило такозвани статус сениоритета, односно првенства у наплати.

То питање је, такође, тачка спора између Владе Хрватске и повјереника за „Агрокор“ на једној страни и Сбербанке на другој.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *