Савјет безбједности за заташкавање злочина у Одеси

Савјет безбједности Уједињених нација није подржао предлог Русије за спровођење истраге о догађајима у јужном украјинском граду Одеси, почетком маја када је погинуло 48 особа а преко 200 повријеђених, јавила је данас руска новинска агенција Итар Тас с. Чланови Савјета безбједности нису подржали приједлог Русије да затражи од генералног секретара УН-а да организује непристрасну истрагу […]

четвртак, мај 22, 2014 / 00:11

Савјет безбједности Уједињених нација није подржао предлог Русије за спровођење истраге о догађајима у јужном украјинском граду Одеси, почетком маја када је погинуло 48 особа а преко 200 повријеђених, јавила је данас руска новинска агенција Итар Тас с.

Чланови Савјета безбједности нису подржали приједлог Русије да затражи од генералног секретара УН-а да организује непристрасну истрагу о догађајима у Одеси, рекао је руски амбасадор при свјетској организацији Виталиј Чуркин.

„Нажалост, чланови Савјета безбједности УН нису били у стању да подрже наш позив да се обратимо генералном секретару са захтјевом да се изврши објективна истрага”, рекао је Чуркин.

Узрок смрти већег броја од 48 жртава у Дому синдиката у Одеси 2. маја је тровање, изјавио је начелник обласне управе украјинске Службе за ванредне ситуације Владимир Боделан.

У Дому синдиката у Одеси пронађен је хлороформ, који изазива заустављање дисања, а управо је престанак дисања био узрок смрти 32 жртве, а у болницама у Одеси се још увијек налази шесторо од висе од 200 повријеђених.

У Одеси су у масовним сукобима 2. маја страдале десетине противника зимских протеста на кијевском Тргу (Мајдану) независности – „антимајдановаца” у пожару у згради Дома синдиката, који су подметнули радикали Десног центра и њихове присталице. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *