Савбез: Кина затражила да се гласање одложи до постизања консензуса

Кина предлаже да се гласање одложи док се не постигне консензус свих чланица Савета безбедности.сазнаје РТС у Министарству спољних послова, сазнаје РТС.  Кинеско министарство спољних послова обавестило је Србију да је њихов став да се гласање о предлогу резолуције о Сребреници одложи док се постигне консензус свих чланица, сазнаје РТС. Кина сматра да предложени текст […]

уторак, јул 7, 2015 / 16:36

Кина предлаже да се гласање одложи док се не постигне консензус свих чланица Савета безбедности.сазнаје РТС у Министарству спољних послова, сазнаје РТС.

 Кинеско министарство спољних послова обавестило је Србију да је њихов став да се гласање о предлогу резолуције о Сребреници одложи док се постигне консензус свих чланица, сазнаје РТС. Кина сматра да предложени текст не иде у прилог помирењу у региону и да о њему нема сагласности ни свих народа у БиХ.

 

Амбасадори Савета безбедности Уједињених нација расправљају о британском предлогу резолуције о Сребреници.

Договорен је и посебан формат за ову расраву – брифинг на којем ће своја виђења догађаја у Сребреници представити заменик шефа УН Јан Елијасон и принц Зеид, високи представник УН за људска права.

После тога, уследиће коментари држава чланица.

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је, раније данас, да Србија није позвана да учествује на данашњој седници.

"Ми имамо примедбе и сматрамо да Британија није одиграла позитивну улогу у свему овоме", рекао је Дачић.

Дачић изјавио је да Русија није предала свој предлог резолуције о БиХ, тако да ће се у Савету безбедности расправљати само о британском предлогу резолуције о Сребреници.

Форин офис је у понедељак представио шесту верзију предлога резолуције о геноциду, у којој се понављају ставови на које су Србије и Република Српска имали озбиљне замерке.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *