Саудијски принц увријеђен ниским мјестом на листи најбогатијих

Судијски принц Авалид бин Талал увриједио се што је магазин „Форбс“ објавио листу најбогатијих људи на свијету на којој је он 26, послије оснивача „Гугла“. Принц, један од најутицајнијих бизнисмена на Блиском истоку, тврди да његово богатство износи 29,6 милијарди долара, што би значило да је међу првих 10 и истиче да му је "Форбс"“ […]

среда, март 6, 2013 / 15:33

Судијски принц Авалид бин Талал увриједио се што је магазин „Форбс“ објавио листу најбогатијих људи на свијету на којој је он 26, послије оснивача „Гугла“.

Принц, један од најутицајнијих бизнисмена на Блиском истоку, тврди да његово богатство износи 29,6 милијарди долара, што би значило да је међу првих 10 и истиче да му је "Форбс"“ „неправедно одузео“ 9,6 милијарди.

У писму у коме се тражи ревизија позиције на листи "Форбса", његов главни експерт за финансије Шади Санбар, наводи да овакав потез листа представља "ударац у лице саудијско-америчким билатералним односима и сарадњи".

"`Форбс` је понизио Краљевство Саудијске Арабије. То је ударац у лице модернизацији и напретку“, наводи се у писму.

Уредник "Форбса" Кери Долан рекла је да је принц вјештачки прецијенио вриједност својих дионица како би добио бољу позицију на овој листи.

"Вриједност коју принц ставља када се ради о његовим дионицама понекад подсјећа на другу димензију која обично нема никакве везе са реалношћу", рекла је Доланова.

Она је подсјетила да ју је 2006. године Бин Талал телефоном назвао кући и скоро почео да плаче када је "Форбс" процијенио да је његово богатство седам милијарди долара мање од онога које је навео.

Рођак саудијског краља принц Алвалид бин Талал /57/, посједује 95 одсто компаније "Кингдом холдинг" која тргује на саудијској берзи.

Ова кокмпанија има дионице у фирмама "Њуз корп" и "Ситибанк", као и у луксузним хотелима као што су "Савој" у Лондону и "Џорџ Пети" у Паризу.

Компанија, такође, има инвестиције у "Еплу" и "Твитеру".

Принц Алвалид има 200 луксузних аутомобила, флоту приватних авиона, укључујући "боинг 747" и "Еирбас 321".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *