Шаровић: СДС циља десет нових начелничких мјеста

Циљ Српске демократске странке /СДС/ је да на предстојећим локалним изборима освоји најмање десет нових начелничких мјеста у општинама у Републици Српској, рекао је члан Главног одбора СДС-а Мирко Шаровић. Шаровић је на конференцији за новинаре рекао да СДС под овим циљем подразумијева побједу својих кандидата у општинама Теслић, Рогатица, Соколац, Србиње, Прњавор и Требиње. […]

недеља, септембар 2, 2012 / 16:35

Циљ Српске демократске странке /СДС/ је да на предстојећим локалним изборима освоји најмање десет нових начелничких мјеста у општинама у Републици Српској, рекао је члан Главног одбора СДС-а Мирко Шаровић.

Шаровић је на конференцији за новинаре рекао да СДС под овим циљем подразумијева побједу својих кандидата у општинама Теслић, Рогатица, Соколац, Србиње, Прњавор и Требиње.

"Републику Српску најбоље чувају јаке и стабилне општине и задовољни грађани, зато је и наш слоган – јаке општине и јака Република Српска", рекао је Шаровић.

Он је додао да ће СДС афирмисати политику децентрализоване Републике Српске са јаким локалним заједницама које ће узимати више јавних прихода, да новац треба више да се усмјерава према неразвијеним општинама, те да је политика СДС-а да локалне заједнице управљају природним ресурсима – водом, шумом, земљиштем.

Кандидат СДС-а за начелника општине Рогатица Томислав Пухалац критиковао је актуелно руководство Рогатице да је све буџетске капацитете и капацитете јавних предузећа, како је рекао, усмјерило у предизборне активности.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *