Саркози: Американци баш сте истрајни

Француски предсједник Никола Саркози поздравио је истрајност Америке у потрази за вођом терористичке мреже Ал каида Осамом бин Ладеном који је синоћ убијен у Пакистану. Никола Саркози изјавио је јутрос након што је амерички предсједник Барак Обама саопштио да је Осама бин Ладен убијен у акцији америчких командоса у Пакистану воема важан догађај у свјетској […]

понедељак, мај 2, 2011 / 10:07

Француски предсједник Никола Саркози поздравио је истрајност Америке у потрази за вођом терористичке мреже Ал каида Осамом бин Ладеном који је синоћ убијен у Пакистану.

Никола Саркози изјавио је јутрос након што је амерички предсједник Барак Обама саопштио да је Осама бин Ладен убијен у акцији америчких командоса у Пакистану воема важан догађај у свјетској борби против тероризма.

"Француска поздравља истрајност САД која већ 10 година трага за Бин Ладеном. Главноосумњичени за терористичке нападе 11. септембра 2001. године Осама бин Ладен био је заговорник идеологије мржње и вођа терористичке организације која је одговорна за хиљаде жртава широм света, нарочито у муслиманским земљама. Због свих ових жртава правда је задовољена", наводи се у саопштењу француског предсједника.

У саопштењу се додаје да је тероризам доживео историјски пораз, али да то није крај Ал каиде.

"Борба против криминалаца мора се наставити неуморно, а уз учешће свих држава које су жртве тих злочина ", закључио је Саркози.

Рано јутрос и министар иностраних послова Ален Жипе поздравио је побједу демократије против тероризма.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *