Шарићев хотел под хипотеком Ђукановићеве банке

Луксузни хотел „Макс престиж“ у Будви који се формално води на српског држављанина Бојана Станојковића, главног ортака одбјеглог наркобоса Дарка Шарића, налази се под хипотеком Прве банке на износ од 15 милиона евра. То су подаци који су назначени у катастарској евиденцији Управе за некретнине Црне Горе, преносе црногорски медији. Као власник катастарске парцеле 805 […]

четвртак, август 23, 2012 / 13:14

Луксузни хотел „Макс престиж“ у Будви који се формално води на српског држављанина Бојана Станојковића, главног ортака одбјеглог наркобоса Дарка Шарића, налази се под хипотеком Прве банке на износ од 15 милиона евра.

То су подаци који су назначени у катастарској евиденцији Управе за некретнине Црне Горе, преносе црногорски медији.

Као власник катастарске парцеле 805 КО Будва на којој је саграђен хотел уписана је будванска Фирма "Макс престиж".

Увидом у евиденцију Централног регистра Привредног суда, Фирма је основана 18. јануара 2010. са адресом у хотелу. Оснивач је Бојан Станојковић, док је извршни директор и заступник Небојша Миличковић.

У евиденцији Управе за некретнине Црне Горе на хотел и земљиште 27. октобра 2008. уписана је хипотека на износ од 1.318.345 евра, на име кредита у корист Прве банке Црне Горе АД Подгорица са забраном отуђења и издавања у закуп без сагласности хипотекарног повјериоца.

Истог дана уписна је нова хипотека банке, која се налази под контролом Фамилије Ђукановић, на износ од 5.054.979 евра.

Годину касније, 11. новембра 2009. уписује се нова хипотека у износу од 3.063.623 евра у корист Прве банке Црне Горе АД Никшић, такође са забраном отуђења и издавања у закуп.

На имовину Фирме “Макс престиж” у Будви, Прва банка АД Никшић уписује 23. августа 2010. хипотеку од 1.292.437 да би 30. марта 2011. била уписна и хипотека од 4.337.074 евра.

Српски и црногорски медији су у више наврата објавили да Шарић у Црној Гори нема имовину у свом власништву, већ да је пребацио на своје рођаке, пријатеље и ортаке. Управо се и Хотел “Макс престиж” доводи са Шарићем у везу, који је само Формално у власништву Станојковића.

Он је прије пола године ухапшен због сумње да је један од организатора шверца кокаина из Јужне Америке. Станојковић и Дарко Шарић живјели су на истој адреси у Словачкој, у стану који је био власништво њиховог ортака.

Организовану групу, према оптужници српског Специјалног суда за организовани криминал, која је пала у октобру 2009. у Уругвају на јахти “Мауи” када су заплијењена 2.174 килограма кокаина, организовали су Станојковић и Шарић са Жељком Вујановићем и Гораном Соковићем.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *