Сарајевски књижевник: Хрватска насеља у Сарајеву су постала Нови Пазари

Цијела некада хрватска насеља у Сарајеву постала су мали Нови Пазари и то ко не види, слијеп је – изјавио је сарајевски књижевник Градимир Гојер.  Он је рекао да су Хрвати у Сарајеву маргинализовани као никада до сада у историји града, те додао да је у насеља, гдје је некадо живјело искључиво хрватско становништво, плански […]

понедељак, август 13, 2012 / 16:32

Цијела некада хрватска насеља у Сарајеву постала су мали Нови Пазари и то ко не види, слијеп је – изјавио је сарајевски књижевник Градимир Гојер.

 Он је рекао да су Хрвати у Сарајеву маргинализовани као никада до сада у историји града, те додао да је у насеља, гдје је некадо живјело искључиво хрватско становништво, плански насељавано становништво из Санџака.

"Када неко упорно на катедралном тргу прави неукусне приредбе, којима је мјесто на неком другом мјесту у граду, сматрам да је то директан прст у око вјерницима католицима у овом граду, који не могу понекад због буке и неукуса ни мису одслушати у миру", навео је Гојер за "Вечерњи лист".

Он тврди да је то дио осмишљеног шиканирања Хрвата у Сарајеву, јер се такве манифестације искључиво догађају пред катедралом, а не пред неком другом богомољом у граду.

Гојер каже да је тренутна позиција Хрвата таква да никада више неће имати она права која су имали у социјализму.

"У цијелој тој причи око власти, не може се отети дојму да је већ дуже вријеме на сцени потпуна дискриминација према хрватском народу на цијелој територији БиХ", нагласио је Гојер.

Коментаришући тврдњу америчког професора Френсиса Бојла да се БиХ лагано распада уз тоталну пасивност САД и ЕУ, Гојер је напоменуо да и он то упорно понавља.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *