Сарајево: Ухапшен фан сиријских исламиста

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос су на подручју Сарајева слободе лишили Кенана Кршу (1976) због постојања основа сумње да је починио кривично дјело из члана 202д. став (2) КЗ БиХ у вези са кривичним дјелом из члана 201. КЗ БиХ „Тероризам“. Наведена особа сумњичи се да је учествовала у одређеним […]

среда, април 15, 2015 / 11:22

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос су на подручју Сарајева слободе лишили Кенана Кршу (1976) због постојања основа сумње да је починио кривично дјело из члана 202д. став (2) КЗ БиХ у вези са кривичним дјелом из члана 201. КЗ БиХ „Тероризам“.

Наведена особа сумњичи се да је учествовала у одређеним активностима које се могу довести у везу са тероризмом.

Поступајући по наредби Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, извршен је претрес стамбеног објекта који користи осумњичена особа с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљњем поступку.

Извршеним претресом пронађено је и привремено одузето ватрено оружје без одговарајуће документације и други предмети.

Особа лишена слободе приведена је у службене просторије СИПА, гдје ће се над њом извршити криминалистичка обрада, након чега ће се, сходно упутама поступајућег тужиоца, одлучити о њеном даљњем статусу, саопштено је из СИПА.

Подсјећамо, Кршо је прије два мјесеца на Башчаршији изазвао инцидент када се појавио у мајици са обиљежима Исламске државе након чега су га тада санкционисали припадници МУП-а КС. Иначе, према подацима безбједносних агенција у БиХ Кршо се такође доводио у везу да је у више наврата боравио на сиријском ратишту.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *