Сарајево: Почео састанак страначких лидера

У Сарајеву је око 13:30 почео састанак предсједника странака које чине парламентарну већину у БиХ, јавио је дописник Срне.Састанку присуствују предсједник СНСД-а Милорад Додик, СДС-а Младен Босић, СДП-а БиХ Златко Лагумџија, ХДЗ-а 1990 Божо Љубић, СББ-а БиХ Фахрудин Радончић, а очекује се и долазак предсједника ХДЗ-а БиХ Драгана Човића. Додик је пред почетак састанка изјавио […]

уторак, децембар 11, 2012 / 14:53

У Сарајеву је око 13:30 почео састанак предсједника странака које чине парламентарну већину у БиХ, јавио је дописник Срне.Састанку присуствују предсједник СНСД-а Милорад Додик, СДС-а Младен Босић, СДП-а БиХ Златко Лагумџија, ХДЗ-а 1990 Божо Љубић, СББ-а БиХ Фахрудин Радончић, а очекује се и долазак предсједника ХДЗ-а БиХ Драгана Човића.

Додик је пред почетак састанка изјавио да је овај неформални сусрет договорен како би се направила "мапа за идућу годину", односно "инвентура свих отворених питања".

"Састанак је без утврђеног дневног реда и видјећемо шта би могли да буду приоритети о чему се можемо договорити и како то оперативно проводити", рекао је Додик.

Додик је напоменуо да је ова "шесторка" до сада успјела да деблокира одређене процесе који су били зауставили европски пут БиХ, Републике Српске и Федерације БиХ.

На питање да ли ће бити ријечи о одлуци Европског суда за људска права у случају "Сејдић и Финци", Додик је поновио да представници Републике Српске остају при томе да избор члана Предсједништва БиХ мора да буде непосредан и директан и да је то у складу са том одлуком, која не тражи измјену начина избора.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *