Сарадња Војне академије и СПЦ у области образовања

Представници Војне академије (ВА) и Српске православне цркве потписали су споразум о наставку сарадње у области образовања кадета, ученика и слушалаца. Споразум ВА са Одбором за вјерску наставу Архиепископије београдско-карловаке СПЦ потписали су генерал-мајор Младен Вуруна и епископ хвостански Атанасије (Ракита). Према споразуму, Одбор за вјерску наставу Архиепископије ће, у сарадњи са ВА, организовати тематска […]

уторак, децембар 4, 2012 / 00:33

Представници Војне академије (ВА) и Српске православне цркве потписали су споразум о наставку сарадње у области образовања кадета, ученика и слушалаца.

Споразум ВА са Одбором за вјерску наставу Архиепископије београдско-карловаке СПЦ потписали су генерал-мајор Младен Вуруна и епископ хвостански Атанасије (Ракита).

Према споразуму, Одбор за вјерску наставу Архиепископије ће, у сарадњи са ВА, организовати тематска предавања из различитих области и поклоничка путовања за кадете ВА и ученике Војне гимназије, ради упознавања и неговања народне традиције и духовности.

Предавања ће држати универзитетски професори, историчари и теолози, наводи се у саопштењу објављеном на сајту ВА, која је такав споразум са СПЦ потписала и прије четири године.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *