Сандеј тајмс тражи одштету од Ленса Армстронга

Енглески дневник Сандеј тајмс тужио је Ленса Армстронга због тога што је раније морао да му плати одштету због писања да се амерички бициклиста допинговао. Сандеј тајмс је 2006. године морао да плати Армстронгу тадашњих 300.000 фунти одштете зато што је објављивао наводе из књиге у којој је писало да се бициклиста допинговао. Лист је […]

понедељак, децембар 24, 2012 / 08:08

Енглески дневник Сандеј тајмс тужио је Ленса Армстронга због тога што је раније морао да му плати одштету због писања да се амерички бициклиста допинговао.

Сандеј тајмс је 2006. године морао да плати Армстронгу тадашњих 300.000 фунти одштете зато што је објављивао наводе из књиге у којој је писало да се бициклиста допинговао. Лист је данас затражио више од милион фунти одштете.

Антидопинг агенција САД (УСАДА) открила је да је Армстронг био вођа великог и организованог програма допинговања у тимовима за које је возио. Њему су одузете титуле са Тур де Франса и доживотно је суспендован из спорта.

„Јасно је да је поступак тада био неоснован и лажан. Ваше тврдње да никада нисте допинговани су биле намјерно неистините”, навео је лист у писму Армстронговим адвокатима.

Сандеј тајмс је у власништву Њуз корпа Руперта Мардока. Лист је навео да ће од Армстронга добити „вјероватно више од” милион фунти.

„Сандеј тајмс сада захтјева да се врати одштета уз камату, као и да се покрију трошкови судске одбране”, навео је лист.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *