Сан објавио: Краљица била нациста кад је била мала

Бакингемска палата критиковала је данас таблоид „Сан“ након што је објавио до сада непознати филм из 1933. године на коме се види британска краљица Елизабета у ставу нацистичког поздрава. Црно-бијели филм, из времена када је Адолф Хитлер дошао на власт у Њемачкој, приказује будућег краља Едварда VIII како показује нећакама, тада седмогодишњој Елизабети и њеној […]

субота, јул 18, 2015 / 15:39

Бакингемска палата критиковала је данас таблоид „Сан“ након што је објавио до сада непознати филм из 1933. године на коме се види британска краљица Елизабета у ставу нацистичког поздрава.

Црно-бијели филм, из времена када је Адолф Хитлер дошао на власт у Њемачкој, приказује будућег краља Едварда VIII како показује нећакама, тада седмогодишњој Елизабети и њеној трогодишњој сестри принцези Маргарети, како да изведу нацистички поздрав.

"Сан" је објавио текст и филм који траје 17 секунди на свом веб сајту. На филму Едвард, такође, подиже своју руку.

"Разочаравајуће је да је филм, који је снимљен прије осам деценија и очигледно долази из приватне архиве Њеног краљевског височанства, уопште добијен и што се експлоатише на овај начин", рекао је портпарол Бакингемске палате.

Едвард VIII абдицирао је само 11 мјесеци након ступања на пријесто 1936. године како би оженио Американку Волис Симпсон. Њега је наслиједио млађи брат Џорџ VI, отац краљице Елизабете Друге, која сада има 89 година.

Уредник листа "Сан" Стиг Ејбел рекао је да је та прича објављена у јавном интересу те да је цијели текст стављен у одговарајући историјски контекст.0 КОМЕНТАРА

  1. Ма да није проблем што они поздрављају као нацисти, проблем је што су ови то објавили. Класичано англосаксонско лицемјерје.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *