Шампиони спиновања: Срнина пивара и Пресове турске мајице

Тензије пред протест и митинг у Српској систематски су дизали поједини медији, дајући темпо стварању атмосфери страха.

субота, мај 14, 2016 / 11:30

Тензије пред протест и митинг у Српској систематски су дизали поједини медији, дајући темпо стварању атмосфери страха.

Очигледни покушаји да се компромитују протести прављењем паралела са наранџастим револуцијама, наклапањима о финансирању из иностранстранства те екстремистима који долазе да направе немире, никако не служе на част медијима у Српској, који су изгубили сваки кредибилитет.

У свему томе најоригиналнији су били портал угашеног дневног листа Прес, те стандардно и очекивано, Српска новинска агенција.

Након што је распуштена новинарску редакцију, иза бренда Прес не стоји ни једно име нити особа која би се, барем пред колегама, имала црвенити због ствари које се објављују у њиховом медију. Ослобођени тих стега, на порталу Преса објавили су "тајни документ" а у наслов су извукли причу о мајицама из Турске које ће бити ношене на протесту.

Слика тајног документа исјечена је тако да се не види ништа сем текста, а у њему је најзанимљивије то што је један од налога да се са мајица исјеку етикете које свједоче да су произведне у Турској.

– Мајице из Турске на овим просторима нису никаква новост и могуће их је пронаћи у сваком бутику и на сваком пијачном штанду, али је у најмању руку симптоматично да опозиција жели сакрити чињеницу да су у питању мајице из Турске – закључује безимени аутор.

Српска новинска агенција – СРНА одавно је уништила сваку вјеродостојност коју би једна агенција морала имати. Ово је вјероватно једини случај у свијету да се једна новинска агенција позива на неимениноване изворе.

Сарајевска пивара платила је аутобусе СДС-у на подручју Сарајевско-романијске регије који ће возити грађане на сутрашње протесте опозиције у Бањалуку, сазнаје Срна.

Извор из Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ рекао је да је то "мали знак захвалности за гест ресорног министра Мирка Шаровића /потпредсједник СДС-а/ који је обуставио усвајање закона о акцизама које би додатно опорезовале пиварски сектор".
 
"Шаровић је том одлуком направио велики услугу Сарајеву и ово је само мали знак захвалности Сарајевске пиваре", рекао је извор из овог министарства.

 0 КОМЕНТАРА

  1. Kad naveče,
    umorni od borbe za Republiku Srpsku
    krenete na zasluženi počinak pravednika
    pažljivo provjerite etiketu na ženinim gaćama
    možda gajite guju plaćeničku u njedrima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *