Салкић и референдум: Кукњава Високом представнику

Изабрани представници Бошњака у законодавним структурама Републике Српске затражили су данас од високог представника у БиХ да поништи одлуку Народне скупштине Српске о расписивању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ и другим наметнутим одлукама и да санкционише иницијаторе ове одлуке, изјавио је потпредсједник Српске Рамиз Салкић. Након састанка бошњачких посланика из коалиције "Домовина" и делегата […]

понедељак, јул 20, 2015 / 16:03

Изабрани представници Бошњака у законодавним структурама Републике Српске затражили су данас од високог представника у БиХ да поништи одлуку Народне скупштине Српске о расписивању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ и другим наметнутим одлукама и да санкционише иницијаторе ове одлуке, изјавио је потпредсједник Српске Рамиз Салкић.

Након састанка бошњачких посланика из коалиције "Домовина" и делегата из Клуба Бошњака у Вијећу народа Републике Српске, Салкић је рекао новинарима да је одлука о референдуму "антидејтонска и да угрожава стабилност и цјеловитост БиХ".

Саклић је додао да је на састанку констатовано да таква одлука не доприноси стабилности не само у БиХ већ и у региону.

Истичући да је регистрован "већи број напада и пријетњи упућених Бошњацима који живе у Српској", Салкић је као примјере навео "напад на Бошњака у Котор Варошу, напад на Бошњаке у Власеници за Бајрам, те скандирања на фудбалској утакмици у Приједору".

Хоћемо "босански језик", не вјерујемо МУП РС

Салкић очекује од Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске да ти догађаји буду ријешени и да одговорни буду процесуирани.

Он каже да Бошњаци који живе у Српској немају велико повјерење у МУП Српске, нагласивши да би то повјерење било веће када би "била боља национална заступљеност у МУП-у".

Саклић је рекао да је на састанку истакнута потреба да буде ријешено питање образовања бошњачке дјеце на "босанском језику".

Он је навео да је један од закључака састанка да о тим проблемима изабрани представници Бошњака разговарају са предсједником Српске Милорадом Додиком, премијером Жељком Цвијановић, те министрима просвјете и културе и унутрашњих послова. 0 КОМЕНТАРА

 1. Што нећеш Салкићу уложити вето на референдум?

  Чуј нисмо уложили вето ни прошли пут.

  Уложио би ти вето кад не би знао да је све по Закону, да је то референдум о наметнутим законима мимо воље српског народа, да у Дејтонском споразуму и анексу четири, Суда и Тужилаштва није ни било.

  Значи све је по Закону, да ли ће он изазвати и какве посљедице, то је други пар ципела.

  Референдум је највеће демократско достигнуће ако је по Уставу,наметнути Суд и Тужилаштво нису по Уставу БиХ, зар није тако??

  Значи Салкићу и господо из „домовине“, ово правно и морално ни не сличи на неуставни референдум и прегласавање српског народа од муслимана и хрвата за тзв. независну БиХ који су СДА и ХДЗ са страним менторима одржали лажући свој народ и тим незаконитим и подмуклим чино су увукли све нас у рат.

  Не вјерујем да ће референдума бити, али нека се зна,овај референдум и његово питање су искључиво по Уставу БиХ, баш зато што тај Устав није предвидио Суд и Тужилаштво на државном нивоу.

  Па ко онда може рећи нешто против грађана српске националности који траже да се Устав БиХ поштује?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *