Салам-свијет: Друштвена мрежа за муслимане

Нова друштвена мрежа, Сaламворлд (Salamworld), има за циљ да повеже муслимане широм свијета, пише ББЦ. Саламворлд се на први поглед не разликује пуно од других друштвених мрежа, а највећу разлику чиниће садржај. На овој мрежи биће креиран безбједан простор за дружење корисника, без порнографије или било чега што је у супротности са принципима ислама, кажу […]

среда, септембар 5, 2012 / 09:18

Нова друштвена мрежа, Сaламворлд (Salamworld), има за циљ да повеже муслимане широм свијета, пише ББЦ.

Саламворлд се на први поглед не разликује пуно од других друштвених мрежа, а највећу разлику чиниће садржај. На овој мрежи биће креиран безбједан простор за дружење корисника, без порнографије или било чега што је у супротности са принципима ислама, кажу њени творци.

Комуникација људи који говоре различитим језицима неће бити проблем, јер ће мрежа нудити могућност превођења постова.

Саламворлд тренутно тестира око хиљаду корисника и то у Босни и Херцеговини, Турској, Египту и Индонезији.

Ово није прва друштвена мрежа намијењена муслиманима, пише ББЦ, али је за разлику од ранијих пројеката, орјентисана на шире тржиште, иако је сједиште у Турској.

Саламворлд ће властима дозвољавати да поставе смјернице за дозвољени садржај, зависно од њихове интерпретације ислама, који се разликује од земље до земље.

Аналитичари сматрају да је тешко изводљиво да ова мрежа постане озбиљан ривал Фејсбуку, међутим један од руководиоца ове компаније вјерује да је алтернатива неопходна.

“Говоримо о око 1,5 милијарди муслимана. Можда су они који мисле као и ја мали проценат, али то је и даље велики број”, рекао је он.

 0 КОМЕНТАРА

  1. Није ми јасно што засебна друштвена мрежа ил било шта.Нема за тим по мени потребе.Треба се трудити да будеш дио свега.:-o

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *