Сакупимо уџбенике и школски прибор за дјецу самохраних родитеља

Удружењу самохраних родитеља Понос потребни су уџбеници и школски прибор за ђаке од 5. до 9. разреда основне школе. Око 150 породица из удружења налази се на самом рубу егзистенције.  Центар за социјални рад им пружа једнократну помоћ у висини од 200 конвертибилних марака на годишњем нивоу. Ова популација је без икакве системске подршке друштва […]

уторак, август 21, 2012 / 12:05

Удружењу самохраних родитеља Понос потребни су уџбеници и школски прибор за ђаке од 5. до 9. разреда основне школе.

Око 150 породица из удружења налази се на самом рубу егзистенције.  Центар за социјални рад им пружа једнократну помоћ у висини од 200 конвертибилних марака на годишњем нивоу.

Ова популација је без икакве системске подршке друштва јер Породични закон РС још увијек не познаје категорију самохраних родитеља.

Из грађанске иницијативе “Парк је наш“ позивају да у петак и суботу (24. и 25. августа) дођете код Старог Храста и понесете половне, добро очуване уџбенике.

Они којима то прилике дозвољавају могу да купе понеки уџбеник (у обзир долазе сви, за школски узраст од 5. до 9. разреда) и школски прибор (свеске, оловке, бојице, лењире, шестаре, темпере, водене бојице, блокове за цртање, итд.).

Свака помоћ је добро дошла, посебно када је пружамо онима који су наша будућности: ДЈЕЦИ.

Ваш мали хумани гест усрећиће неко дијете којем материјалне прилике и изостанак подршке система ускраћују оно најосновније.

Позовимо пријатеље, комшије и све грађане да скупа помогнемо дјеци!Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *