САД: Тужба против америчке секретарке због дискриминације мушких колега

Америчка секретарка за унутрашњу безбједност Џенет Наполитано води свој ресор попут „факултетског сестринства“ у којем су мушкарци редовно изложени малтретирању и сексуалном понижењу, наводи се у тужби коју је поднио бивши званичник Џејмс Хејс, преноси британски дневник „Дејли телеграф“. Наполитано, коју је за ту функцију одабрао предсједник Барак Обама, наводно је дозвољавала својим сарадницама да […]

субота, август 11, 2012 / 09:46

Америчка секретарка за унутрашњу безбједност Џенет Наполитано води свој ресор попут „факултетског сестринства“ у којем су мушкарци редовно изложени малтретирању и сексуалном понижењу, наводи се у тужби коју је поднио бивши званичник Џејмс Хејс, преноси британски дневник „Дејли телеграф“.

Наполитано, коју је за ту функцију одабрао предсједник Барак Обама, наводно је дозвољавала својим сарадницама да тероришу неке од највишерангираних званичника док је много неискусније жене именовала на највише функције.

У тужби се наводи да је шеф канцеларије у Служби за имиграцију и царине (ИЦЕ) Сузан Бар, редовно понашала "сексуално нападно" с намјером да "понизи и застраши колеге".

Хејс у тужби наводи бројне примјере да сексуалног насиља које је Барова спроводила над колегама. Према његовим наводима, они који су се повиновали "њеним игрицама" бивали су награђивани.

Између осталих, Хејс наводи да је Барова у прољеће 2009. године "из свих канцеларија мушких колега уклонила све ствари, међу којима су плочице са именима, рачунаре и телефоне и пренијела их у тоалет у сједишту ИЦЕ".

У судским документима се наводи да је узела и пословни телефон једног од агената и да је у његово име послала текстуалну поруку његовој шефици да "гаји фантазије према њој".

Оптужбе су изнесене у тужби за дискриминацију Хејса, који терети Наполитано да "га је гурала у страну у корист Доре Широ њене дуготрајне сараднице".

Порптарол ИЦЕ одбацио је наводе из тужбе, истичући да та "служба не коментарише неосноване тврдње и да ће на Хејсове тврдње адекватно одговорити путем правосудног система".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *