САД повлачи војску: Није наш посао да од Авганистана правимо рај

Предсједник САД Барак Обама најавио је велико смањење броја америчких војника у Авганистану до краја године и окончање војног ангажмана у тој земљи до краја 2016. Обама је рекао да ће после окончања америчке борбене мисије у Авганистану остати близу 10.000 војника који ће обучавати авганистанске снаге безбједности и помагати у борби против тероризма, јавља […]

среда, мај 28, 2014 / 14:32

Предсједник САД Барак Обама најавио је велико смањење броја америчких војника у Авганистану до краја године и окончање војног ангажмана у тој земљи до краја 2016.

Обама је рекао да ће после окончања америчке борбене мисије у Авганистану остати близу 10.000 војника који ће обучавати авганистанске снаге безбједности и помагати у борби против тероризма, јавља АП, а преноси Танјуг.

"Ми смо у Авганистану дуже него што су многи Американци очекивали. Сада завршавамо посао који смо почели", рекао је Обама у Бијелој кући.

Амерички предсједник је истакао да су авганистанске снаге безбједности показале да су способне да бране своју земљу.

"Морамо признати да Авганистан неће бити савршено мјесто и није задатак Америке да од њега направи такво мјесто", додао је Обама, наводи Ројтерс.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *