САД: Половина испитаника не може да живи без смартфона

Пју рисрч објавио је резултате истраживања који су показали да скоро половина испитаних Американаца „не могу да живе“ без својих смартфона. Резултати су објављени у сриједу, а из њих се може видјети да већина власника смартфона у Сједињеним Америчким Државама своје уређаје сматра "помоћником" у свакодневном животу. Када су испитаници упитани која реченица најбоље одговара […]

уторак, април 7, 2015 / 19:08

Пју рисрч објавио је резултате истраживања који су показали да скоро половина испитаних Американаца „не могу да живе“ без својих смартфона.

Резултати су објављени у сриједу, а из њих се може видјети да већина власника смартфона у Сједињеним Америчким Државама своје уређаје сматра "помоћником" у свакодневном животу.

Када су испитаници упитани која реченица најбоље одговара њима и њиховом погледу на смартфон, њих 54 одсто је заокружило изјаву "не треба ми увијек" док је 46 одсто заокружило "не могу да живим без њега".

Пју Рисрч је испитивање извршио над 3.181 грађанином САД-а. 70 одсто испитаних свој уређај повезује са заокруженим појмом "слобода" док занемарљиви проценат уређај сматра "теретом", а 72 одсто грађана сматра да их уређај прије "повезује" него "умара".

Према једном другом извјештају 64 одсто Американаца посједује смартфоне, што је за шест одсто више него 2014. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *