САД: подршка Украјини од милијарду долара

Спољнополитички одбор америчког Сената припрема закон о обезбјеђивању подршке Украјини, а са администрацијом предсједника Барака Обаме се консултује о могућим санкцијама против појединаца Руса и Украјинцима који са њима сарађују. Предсједавајући Одбора сенатор Роберт Менендес је у саопштењу навео да су пакет од најмање милијарду долара позајмице подржали и демократе и републиканци, а новац је […]

уторак, март 4, 2014 / 08:55

Спољнополитички одбор америчког Сената припрема закон о обезбјеђивању подршке Украјини, а са администрацијом предсједника Барака Обаме се консултује о могућим санкцијама против појединаца Руса и Украјинцима који са њима сарађују.

Предсједавајући Одбора сенатор Роберт Менендес је у саопштењу навео да су пакет од најмање милијарду долара позајмице подржали и демократе и републиканци, а новац је намијењен за украјинску економију.

Истовремено, агенција Ројтерс је пренијела да је у току састанак Обаме у Бијелој кући са истакнутим војним и савјетницима за националну безбједност.

Састанку, посвећеном Украјини, присуствују државни секретар Џон Кери, министар одбране Чак Хејгел, савјетник за националну безбједност Сузан Рајс, министар финансија Џек Лоу и генерал Мартин Демпси, изјавио је неименовани званичник Бијеле куће. 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *