САД: Асанж износи неосноване изјаве

САД су одбациле тврдњу Џулијана Асанжа о томе да га Вашингтон прогони, истичући да оснивач „Викиликса” даје тако „неосноване изјаве” да би скренуо пажњу са главног питања.  Портпаролка Стејт департмента Викторија Нуланд рекла је да САД немају ништа с тим што Британија покушава да због оптужби за силовање Шведској изручи Асанжа, који се налази у […]

уторак, август 21, 2012 / 07:11

САД су одбациле тврдњу Џулијана Асанжа о томе да га Вашингтон прогони, истичући да оснивач „Викиликса” даје тако „неосноване изјаве” да би скренуо пажњу са главног питања.

 Портпаролка Стејт департмента Викторија Нуланд рекла је да САД немају ништа с тим што Британија покушава да због оптужби за силовање Шведској изручи Асанжа, који се налази у амбасади Еквадора у Лондону од 19. јуна, јавила је агенција Франс прес.

„Он (Асанж) даје разне неосноване изјаве о нама, а у ствари се његов проблем са владом Велике Британије тиче тога да ли ће се суочити са правдом у Шведској због нечега што нема никакве везе са ‘Викиликсом’, већ са оптужбама за сексуални преступ”, рекла је Нуланд новинарима.

„Асанж очигледно покушава да скрене пажњу са правог проблема, а то је да ли ће се суочити са правдом у Шведској. То нема никакве везе са нама. То је питање између Британије, Шведске, а сада и Еквадора”, казала је портпаролка Стејт департмента.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *