Са трке Београд – Бања Лука до Рија

Девета међународна бициклистичка трка Београд – Бања Лука биће одржана наредног викенда уз рекордан број учесника. Организатор трке која се вози 18. и 19. априла је Бициклистички клуб БСК из Бање Луке у сарадњи са БК Партизан из Београда, а ове године учествоваће око 200 бициклиста из 30 земаља свијета. Трка је претходних година вожена […]

четвртак, април 16, 2015 / 15:39

Девета међународна бициклистичка трка Београд – Бања Лука биће одржана наредног викенда уз рекордан број учесника.

Организатор трке која се вози 18. и 19. априла је Бициклистички клуб БСК из Бање Луке у сарадњи са БК Партизан из Београда, а ове године учествоваће око 200 бициклиста из 30 земаља свијета.

Трка је претходних година вожена од Бање Луке ка Београду гдје је био циљ, али су се организатори одлучили да се сада вози до Бањалуке, као што је био случај када је она тек покренута.

"Трка постоји од 2007. године. Ове године одлучили смо да трка оново да крене из Боеграда и да дочекамо караван од 200 такмичара у Бањалуци. Трка је квалификациона за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру што јој даје још већи значај у свијету бициклизма и самим тим имамо пријаве највећих екипа из свијета", рекао је директор трке Владимир Куваља и додао да већ трећу годину заредом трка биљежи рекордан број учесника.

"То показује да смо направили један велики посао заједно са вама и да смо направили један велики догађај", истакао је Владимир Куваља.

Он је додао да ће све екипе стићи у најјачем саставу, а међу екипама које долазе су словеначка "Адриа", "ЦМИ" из САД, репрезентације Турске, Грчке, Румуније, Бугарске, долазе четири екипе из Италије, као и екипа из Азербејџана, а ту ће бити и репрезентација Србије.

Трка ће стартати 18. априла у 10 часова у Београду и прва етапа завршава у Брчком послије 160 километара. Послије тога караван се сели у Теслић, а из Теслића такмичари креће у недјељу око 12 часова према Бањалуци и послије 170 километара, око 15.30 часова очекује се долазак бициклиста у град на Врбасу. Ту ће бити вожено још 30-ак километара кружно.

Генерални секретар Бициклистичког савеза БиХ Тихомир Куваља истакао је да је сада много веће интересовање и такмичара и медија и свих осталих за трку, што говори о њеном значају.

"Када смо покренули те 2007. године људи из иностранства бојали доћи овдје, па смо користили неке наше везе да доведемо такмичаре и остале. Сада је другачије, сада сви желе доћи у Бањалуку и то показује да смо успјели. У организацији учествују БК БСК овдје и БК Партизан тамо у Србији, као и Бициклистички савез Србије, БС РС, БСБИХ и без њих не би било ове трке као ни без Владе РС, Града Бањалука те спонзора на челу са м:тел-ом, Бротхером и Нектаром", рекао је Тихомир Куваља.

У компанији м:тел изразили су задовољство што су се придружили организацији овог значајног спортског догађаја.

"Компанија м:тел дуги низ година подржава рад многих клубова, такмичења турнира, како локалних тако и неких међународних. Веома нам је драго што смо ове године по први пут укључили да подржимо ову трку и надамо се да ће се ово пријатељство наставити. Очекујемо успјешну манифестацију на основу свега што смо члули и видјели и с обзиром да је ово девета година да се организује трка, драго нам је да ми као компанија можемо допринијети промоцији, спорта, здравог живота и правих друштвених вриједности", рекла је портпарол компаније м:тел, Милица Стојаковић.

Првак Балкана и репрезентативац Србије Душан Калаба биће на свом терену пошто је некада возио за бањалучки БСК.

"Конкуренција је много јача него прошлих година. Много сам се спремао и надам се да ћу у што бољем свјетлу представити своју репрезентацију и надам се добром резултату", рекао је Калаба. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *