Руске контрамјере: Можда се предомислимо у вези Ирана

Москва би могла да промени став у преговорима о нуклеарном програму Ирана услед напетости у односима са западним земљама, изјавио је заменик шефа дипломатије Русије Сергеј Риабков. Русија не жели да користи преговоре о нуклеарном програму Ирана у циљу „подизања улога”, али ће можда морати то да учини како би одговорила на потезе САД и […]

среда, март 19, 2014 / 22:41

Москва би могла да промени став у преговорима о нуклеарном програму Ирана услед напетости у односима са западним земљама, изјавио је заменик шефа дипломатије Русије Сергеј Риабков.

Русија не жели да користи преговоре о нуклеарном програму Ирана у циљу „подизања улога”, али ће можда морати то да учини како би одговорила на потезе САД и ЕУ, пренио је Интерфакс изјаву тог званичника.

САД и ЕУ су у понедељак најавиле увођење санкција за неке руске званичнике оптужујући их за умијешаност у руско преузимање контроле над Кримом, а Вашингтон је запријетио и увођењем даљих санкција.

Риабков је рекао и да ће Москва одговорити САД истом мјером на увођење санкција и да разматра и друге кораке уколико Вашингтон појача заоштравање односа, пренио је Ројтерс.

„Разматрамо низ реципрочних мјера… Постоји и могућност увођења асиметричних мјера, односно корака који, рецимо… неће проћи незапажено у Вашингтону”, рекао је Риабков. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *