Руске дипломате крстиле дјецу у Приштини

Дјеца руских дипломата, Алексеја Викторовича Кривошејева и његове супруге Наталије, крштена су данас у Цркви светог Николе у Приштини. Четворомјесечне близанце Ану и Михаела, у дјелимично обновљеној цркви крстили су пароси Дарко Маринковић и Стево Митрић. Парох Маринковић казао је агенцији Бета да је данашње крштење последње у четири или пет година уназад и истакао […]

субота, септембар 29, 2012 / 20:02

Дјеца руских дипломата, Алексеја Викторовича Кривошејева и његове супруге Наталије, крштена су данас у Цркви светог Николе у Приштини.

Четворомјесечне близанце Ану и Михаела, у дјелимично обновљеној цркви крстили су пароси Дарко Маринковић и Стево Митрић.

Парох Маринковић казао је агенцији Бета да је данашње крштење последње у четири или пет година уназад и истакао да су руске дипломате учиниле “велику част” тиме што су њихова дјеца крштена у тој цркви.

“Иако између сваког крштења прође и по цела година, нама свако крштење улива наду да крштења у овој цркви неће престати”, рекао је Маринковић и подсетио да је 1998. године у тој цркви крштено око 600 верника.

Храм Свети Никола у Приштини заједно са парохијским домом, марта 2004. године потпуно су спалили албански екстремисти.

Данас у овом храму и парохијском дому живе пароси Дарко Маринковић и Стево Митрић са породицама.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *