Руска посљедица: Турска у озбиљном рату са дојучерашњим савезницима

У знак одмазде за вишеседмичне ракетне нападе на турски погранични град Килис, војска је гранатирала сјевер Сирије и том приликом убила најмање 55 милитаната „Исламске државе“, саопштили су данас турски војни извори. Војни извори су јавили да је артиљеријска ватра погодила регионе Суран и Тал Ел Хисн сјеверно од Алепа, као и Барагидах и Кусакчик, […]

недеља, мај 8, 2016 / 20:03

У знак одмазде за вишеседмичне ракетне нападе на турски погранични град Килис, војска је гранатирала сјевер Сирије и том приликом убила најмање 55 милитаната „Исламске државе“, саопштили су данас турски војни извори.

Војни извори су јавили да је артиљеријска ватра погодила регионе Суран и Тал Ел Хисн сјеверно од Алепа, као и Барагидах и Кусакчик, при чему су уништена три ракетна бацача и три возила.

Новинска агенција Анадолија пренијела је да је у јучерашњим ваздушним нападима коалиције на челу са САД, у Сирији убијено 48 екстремиста "Исламске државе".

Турски гранични град Килис налази се са друге стране границе, преко пута подручја које у Сирији контролише милитантна група "Исламска држава".

Овај прекогранични град је током неколико посљедњих седмица био редовна мета минобацачких напада.

Килис се налази око 60 километара сјеверно од Алепа, највећег и стратешки најважнијег сиријског града.

До сада је у ракетним нападима на Килис погинуло око 20 људи, а око 70 их је рањено, јавила је Анадолија. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *