Русија поручила Ромнију да мало охлади кампању

Портпарол руског председника Владимира Путина оценио је данас као „недопустиве” претње републиканског кандидата за председника САД Мита Ромнија да ће, ако буде изабран, бити мање „флексибилан” према Русији од актуелног председника Барака Обаме. „Москва и Вашингтон су више пута истакли на различитим нивоима… да је недопустиво да билатерални односи постану жртве и таоци предизборних кампања”, […]

субота, септембар 1, 2012 / 06:31

Портпарол руског председника Владимира Путина оценио је данас као „недопустиве” претње републиканског кандидата за председника САД Мита Ромнија да ће, ако буде изабран, бити мање „флексибилан” према Русији од актуелног председника Барака Обаме.

„Москва и Вашингтон су више пута истакли на различитим нивоима… да је недопустиво да билатерални односи постану жртве и таоци предизборних кампања”, рекао је Дмитриј Песков, преноси агенција Риа Новости.

„Увјерени смо да то није добро. Знамо званичан став Вашингтона”, рекао је он и додаода да руски шеф државе више пута поновио да Русија жели у будућности да развија односе са САД.

Мит Ромни је синоћ оптужио Обаму да се „кукавички понио” према савезничкој Пољској када је одустао од увођења антиракетног штита у тој земљи због негодовања Русије. У том контекту је изјавио да ће, ако побиједи на изборима у новембру, бити мање „флексибилан” према Русији него Обама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *