Русија: Није добро што је Вашингтон већ смијенио Асада

Русија је осудила одлуку Вашингтона да призна највећу сиријску опозициону групу као легитимног представника земље, истакавши да тај потез представља кршење ранијих споразума. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је данас да америчко признавање опозиције представља кршење раније постигнутих споразума који предвиђају "почетак свеопштег сиријског дијалога", који би укључио све стране у конфликту у […]

среда, децембар 12, 2012 / 10:19

Русија је осудила одлуку Вашингтона да призна највећу сиријску опозициону групу као легитимног представника земље, истакавши да тај потез представља кршење ранијих споразума.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је данас да америчко признавање опозиције представља кршење раније постигнутих споразума који предвиђају "почетак свеопштег сиријског дијалога", који би укључио све стране у конфликту у коме је убијено више од 40.000 људи, пренијела је агенција АП.

Амерички предсједник Барак Обама рекао је јуче да је новоформирани Сиријски опозициони савјет "сада довољно свеобухватан и укључујући" да му се додијели већи статус, истакавши да је то "велики корак" у међународним дипломатским напорима да се оконча режим предсједника Башара ал Асада.

Признање Савјета као јединог представника сиријске разуђене популације ставља САД у раван са Британијом, Француском и неколико америчких арапских савезника.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *