Русија: Лажу да смо изгубили наду у Асада

Министарство спољних послова Русије демантовало је да је руски дипломата Михаил Богаднов рекао да сиријски предсједник Башар ал Асад губи контролу над својом земљом. У данашњем саопштењу наводи се да замјеник министра спољних послова Михаил Богаднов "није дао никакву изјаву нити посебан интервју" у вези са Сиријом, већ је само наводио став сиријске опозиције у […]

петак, децембар 14, 2012 / 09:19

Министарство спољних послова Русије демантовало је да је руски дипломата Михаил Богаднов рекао да сиријски предсједник Башар ал Асад губи контролу над својом земљом.

У данашњем саопштењу наводи се да замјеник министра спољних послова Михаил Богаднов "није дао никакву изјаву нити посебан интервју" у вези са Сиријом, већ је само наводио став сиријске опозиције у свом говору у четвртак, пренио је АП.

Руске државне новинске агенције јавиле су јуче, позивајући се на Богданова, да су сви изгледи да ће побуњеници добити грађански рат, а што је коментар који драматично мијења став Русије према Сирији.

САД су касније похвалиле Русију "јер је коначно увидјела реалност" признајући неумитни пад режима.

Аналитичари вјерују да изјава руског дипломате представља позиционирање Москве за случај евентуалног пораза Асада.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *