Русија: Извјестиоци УН раде по политичким наређењима

Русија је критиковала извјештај УН о стању људских права у Украјини, с оцјеном да му недостаје објективности и да су аутори по „политичким наређењима“ покушали да скину одговорност са западних лидера. Руско Министарство спољних послова саопштило је да се у извјештају игноришу "најгрубља кршења људских права која су починиле самопроглашене власти у Кијеву". Министарство дубоко […]

петак, мај 16, 2014 / 12:16

Русија је критиковала извјештај УН о стању људских права у Украјини, с оцјеном да му недостаје објективности и да су аутори по „политичким наређењима“ покушали да скину одговорност са западних лидера.

Руско Министарство спољних послова саопштило је да се у извјештају игноришу "најгрубља кршења људских права која су починиле самопроглашене власти у Кијеву".

Министарство дубоко жали због тога што извјештај оправдава криминалну казнену операцију на југоистоку Украјине и прикрива погибије мирних цивила, док се кривица за кршење људских права покушава свалити на "проруске снаге", преноси Итар-тас.

"Морамо да напоменемо да овај извјештај има мало тога заједничког са стварним стањем ствари у вези са људским правима у Украјини", саопштио је портпарол Министарства спољних послова Александер Лукашевич.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *