Русија: 60 година од Стаљинове смрти

Руси данас обиљежавају 60. годишњицу смрти совјетског диктатора Јосифа Стаљина. Присталице бившег вође СССР-а положиле су цвијеће на његов гроб у Москви, док критичари тврде да је Стаљин одговоран за "чистке" у којима су милиони убијени и нестали у логорима у Сибиру. Стаљин је предводио СССР од 1924. године до своје смрти 1953. године. Комунисти […]

уторак, март 5, 2013 / 10:01

Руси данас обиљежавају 60. годишњицу смрти совјетског диктатора Јосифа Стаљина.

Присталице бившег вође СССР-а положиле су цвијеће на његов гроб у Москви, док критичари тврде да је Стаљин одговоран за "чистке" у којима су милиони убијени и нестали у логорима у Сибиру.

Стаљин је предводио СССР од 1924. године до своје смрти 1953. године.

Комунисти му приписују заслуге да је одвео земљу до побједе у Другом свјетском рату, док га други осуђују за брутална убиства.

На насловној страни данашњег издања либералног листа "Московскије новости" пише "Стаљин. Збогом" преко нацртаног лица Стаљина у облику графита.

Комунистички лист "Совјетскаја Русија" на насловној страни објавио је Стаљинову фотографију са натписом "Његово вријеме ће доћи".

Према истраживањима јавног мњења, Стаљина и поред свега поштује и диви му се већина Руса, као и бивше совјетске републике.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *