Руси за Мундијал граде мање хотела

Русија ће због економске кризе градити 25 хотела мање од планираног броја за потребе Светског првенства у фудбалу 2018. године. Министарство спорта Русије предложило је да се одустане од плана за изградњу 25 хотела, што је смањење за 40 одсто од броја који је првобитно планиран. Те промјене, које су саопштене на званичном сајту руске […]

среда, април 8, 2015 / 14:55

Русија ће због економске кризе градити 25 хотела мање од планираног броја за потребе Светског првенства у фудбалу 2018. године.

Министарство спорта Русије предложило је да се одустане од плана за изградњу 25 хотела, што је смањење за 40 одсто од броја који је првобитно планиран.

Те промјене, које су саопштене на званичном сајту руске Владе, омогућиће приватним инвеститорима уштеду од око 435 милиона евра.

Главна уштеда предвиђена је за област Нижњи Новгород, гдје се одустало од изградње 15 хотела, а мањи број објеката градиће се и у Волгограду, Калињинграду, Ростову и Саранску.

Русија је погођена економском кризом због пада цијене нафте и санкција које су јој западне земље наметнуле због ситуације у Украјини. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *