Руси слетили у Србију – ЕУ се још активира

Два руска авиона „Иљушин Ил-76“ руског Министарства за ванредне ситуације допремила су јутрос у Београд и Ниш 70 тона помоћи, коју чине техничка опрема, храна и ћебад, изјавио је портпарол Министарства Александер Дробишевски. Авион који је слетио у Београд испоручио је струјни генератор, 10 водених пумпи, 30 чамаца, 2.500 ћебади, конзервирану рибу и месо, шећер, […]

недеља, мај 18, 2014 / 12:11

Два руска авиона „Иљушин Ил-76“ руског Министарства за ванредне ситуације допремила су јутрос у Београд и Ниш 70 тона помоћи, коју чине техничка опрема, храна и ћебад, изјавио је портпарол Министарства Александер Дробишевски.

Авион који је слетио у Београд испоручио је струјни генератор, 10 водених пумпи, 30 чамаца, 2.500 ћебади, конзервирану рибу и месо, шећер, храну за бебе и остале потрепштине, пренио је "Глас Русије".

Поред тога, кренула су и два хеликоптера "Камов Ка-32". Они су полетјели из Раменскоја, недалеко од Москве, и лете за Ниш преко Гомела, Бреста и Братиславе. Хеликоптери ће стићи за око 12 сати.

"Посаде хеликоптера `Ка-32` имају велико искуство у спасилачким операцијама на води и вршиће извиђачке мисије, евакуацију жртава поплава и испоруку терета у неприступачна подручја", рекао је Дробишевски.

Хеликоптери ће испоручити и ватрогасну опрему у руско-српски центар у Нишу.

Интерфакс је пренио да руски спасиоци раде у Србији већ три дана и да су до сада евакуисали више од 2.000 људи.0 КОМЕНТАРА

  1. Насловџија је у праву само у случају да докаже да Словенија, Бугарска, Аустрија, Луксембург, Хрватска… нису у ЕУ.

    Зашто се омаловажава помоћ ових земаља?

  2. Samo lud može verovati da nekome neko nešto daje na poklon i pomaže. Zapad te prvo uništi klimaskim oružjem, gore nego aviobombarodanjem odna EBRD dolazi i daje kredite, za obnovu i razvoj, njihove kompanije su nosioci projekta obnove. Jadan smo mi narod kad nemamo države da nas zaštiti od Zapada i Amerike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *