Руси: Нећемо да играмо са Косовом!

Руски министар спорта и председник Фудбалског савеза Русије изјавио је данас да та земља није подржала пријем Косова у УЕФА и да ће избјегавати мечеве са том селекцијом све до „политичког регуилисања тог питања“, пренио је Спутник. "Русија тај приједлог није подржала, али у европском фудбалу влада демократија. Већина је одлучила. Ту одлуку морамо испунити", […]

петак, мај 6, 2016 / 12:10

Руски министар спорта и председник Фудбалског савеза Русије изјавио је данас да та земља није подржала пријем Косова у УЕФА и да ће избјегавати мечеве са том селекцијом све до „политичког регуилисања тог питања“, пренио је Спутник.

"Русија тај приједлог није подржала, али у европском фудбалу влада демократија. Већина је одлучила. Ту одлуку морамо испунити", рекао је Мутко.

Он је изразио наду и да УЕФА неће стављати руску и косовску репрезентацију да играју у истој групи на неком од предстојећих такмичења.

Пријем Косова у УЕФА је, према мишљењу почасног предсједника руског савеза и некадашњег потпредсједника ФИФА, Вјачеслава Колоскова унео раскол у фудбалску Европу, јер је 28 чланова гласало ЗА, а 24 ПРОТИВ.

"Практично, половина федерације је гласала против. Постоји неслагање у томе шта је написано у Статуту УЕФА и у томе какво је објашњење дао адвокат УЕФА. У статуту пише да у УЕФА могу да буду примљене само земљу коју су признале Уједињене нације, али УН нису још признале Косово као државу. Водећи се том логиком, ово питање чак није требало ни да буде разматрано! Ипак, већина чланица УН је већ признала Косово и овде постоји правна колизија између оног што пише у Статуту и тиме какво су објашњење дали у УЕФА", рекао је Колосков.

Косово је у уторак постало 55. чланица УЕФА, следеће недеље требало би да буде примљено у ФИФА, а Србија је најавила жалбу Суду за спортску арбитражу у Лозани. 0 КОМЕНТАРА

 1. Хвала браћи Русима на васколикој жртви и подршци коју нам пружају, зајебанција нормално. Другови Совјети, не јебе вас нико ни за шта, и вас мало по мало изопћују из свега па вам не остаје ништа друго него да се играте у кругу Русија, Донбас, Јужна Осетија и Абхазија, ето вам прилике да постанете регионални спортски лидер.

 2. Руси луде баш као и Србија.
  Терористичка и нарко оаза Косове да су Срби нормалан народ било би ограђено од стране Србије са два реда бодљикаве жице и затвореним путевима,пругом и угашеним далеководима и телефонском инфраструктуром.
  Међутим Србија је земља јајара коју терористичко Косове купи за милијарду долара робне размјене парама направљеним на дроги и продаји људских органа срба са Косова и Метохије.
  Чим Косове постигне све што га занима увешће трговинске санкције Србији.
  Србија ће тада плакати својим пријатељима у Бриселу.
  Због тога Руси играјте са Косове,глупо је бити већи србин од срба из Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *