Руси граде хотел на Јахорини, инвестиција од 50 милиона евра

Руски инвеститори који су раније купили дио земље и некадашњи Дом „Младост“ чекали су да се заврши процедура узмеђу Владе РС и општине како би могли да прошире грађевинску парцелу и граде хотел од 20.000 квадратних метара у вриједности од 50 милиона КМ. Начелник оштине Пале Миодраг Ковачевић каже да је закључењем уговора између Владе […]

уторак, јул 21, 2015 / 11:52

Руски инвеститори који су раније купили дио земље и некадашњи Дом „Младост“ чекали су да се заврши процедура узмеђу Владе РС и општине како би могли да прошире грађевинску парцелу и граде хотел од 20.000 квадратних метара у вриједности од 50 милиона КМ.

Начелник оштине Пале Миодраг Ковачевић каже да је закључењем уговора између Владе РС и општине о замјени неизграђеног грађевинског земљишта ријешен дугогодишњи проблем у обострану корист.

"Ради се о највећој инвестицији у Палама од завршетка рата до данас иза које стоји конзорцијум руских фирми", истиче Ковачевић.

Он каже да су ефекти изградње хотела на Јахорини вишеструки за Пале јер ће бити ангажована грађевинска оператива, а након изградње ће бити запослено 150 радника са ових простора.

"Ово је изузетно позитиван потез у времена када се много општина у РС суочава са кризом и бори за пуко преживљавање. Само од продаје земљишта у општински буџет ће се слити више од 3,5 милиона КМ, које ћемо усмјерити на реализацију других инфраструктурних пројеката. Ово је додатни замајац у наставку развоја општине и већ се сад праве планови за будућност јер постоје и други инвеститори који желе да улажу у Пале и Јахорину", каже Ковачевић.

Директорица Туристичке организације Српско Сарајево Бранка Спасојевић истиче да потписани уговори за Јахорину и туристичку понуду много значи с обзиром на то да се отвара могућност изградње нових хотела, али и додатних садржаја који ће допунити и зимски и љетњи садржај на Јахорини.

"За Јахорину би много значило да повећа број руских гостију. Познато је о каквим се туристима ради и око њих се треба потрудити, што ћемо учинити", каже Спасојевићка.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *