Румунија: Распоређивање антиракетног штита иде по плану

Румунски министар одбране Мирча Душа изјавио је да се амерички планови о распоређивању пресретача ракета у његовој земљи одвијају као што је предвиђено и да Румунија има изузетно партнерство са САД. „Добио сам врло озбиљна увјеравања од америчке стране да ће улагање у Румунију бити настављено и да ће пресретачи бити распоређени 2015. Наша војна […]

уторак, март 19, 2013 / 16:39

Румунски министар одбране Мирча Душа изјавио је да се амерички планови о распоређивању пресретача ракета у његовој земљи одвијају као што је предвиђено и да Румунија има изузетно партнерство са САД.

„Добио сам врло озбиљна увјеравања од америчке стране да ће улагање у Румунију бити настављено и да ће пресретачи бити распоређени 2015. Наша војна сарадња од када смо ушли у НАТО је изузетна”, рекао је Душа за АП.

Он је додао да су румунски званичници о томе обавјештени прије три недеље, а то им је потврђено „два или три сата” прије објављивања информације.

Амерички секретар за одбрану Чак Хејгел је прошле недеље објавио одустајање од плана о распоређивању пресретача ракета далеког домета у финалној фази антиракетног штита у Европи. Амерички званичници су истакли да ће распоредити ракете краћег домета у Пољској и Румунији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *