РТРС би на Евросонг

Радио-телевизија Републике Српске /РТРС/сматра одлуку да БиХ не учествује на Евросонг такмичењу 2013. године непримјереном и потпуним промашајем за грађане БиХ који плаћају РТВ таксу за рад јавних РТВ сервиса. РТРС је саопштила да у потпуности стоји иза пројекта групе "Александрија" из Бањалуке, чија се пјесма, са радним насловом "Хоризонти", припрема управо за Евросонг и […]

петак, децембар 14, 2012 / 18:14

Радио-телевизија Републике Српске /РТРС/сматра одлуку да БиХ не учествује на Евросонг такмичењу 2013. године непримјереном и потпуним промашајем за грађане БиХ који плаћају РТВ таксу за рад јавних РТВ сервиса.

РТРС је саопштила да у потпуности стоји иза пројекта групе "Александрија" из Бањалуке, чија се пјесма, са радним насловом "Хоризонти", припрема управо за Евросонг и у завршној је фази обраде, на којој већ дуже вријеме раде музички уредници РТРС-а Маја Татић и Јадранка Стојаковић.

"Овим путем обавјештавамо јавност да смо спремни и по квалитету и финансијски и организационо, да преузмемо сву одговорност на представљању БиХ у Малмеу, 2013. године", наводи се у саопштењу.

Из РТРС-а поручују да би се на тај начин испуниле обавезе према БиХ јавности и остварила могућност за промовисање квалитетне музичке сцене Бањалуке, БиХ и бивше Југославије.

БиХ неће учествовати на такмичењу "Евросонг" 2013. године, које ће бити одржано у шведском граду Малмеу, одлука је пословодног одбора БХРТ-а.

Ова медијска кућа је почетком децембра упутила прелиминарну пријаву за "Евросонг", са напоменом да ће до 15. децембра саопштити званичну одлуку, рекла је Сабина Бачвић-Зечевић из Службе за односе с јавношћу БХРТ-а.

Према њеним ријечима, највећи трошак представља припрема извођача за наступ, а процјењује се да ће неодласком БиХ на "Евросонг" бити уштеђено 100.000 КМ.0 КОМЕНТАРА

 1. „Овим путем обавјештавамо јавност да смо спремни и по квалитету и финансијски и организационо, да преузмемо сву одговорност на представљању БиХ у Малмеу, 2013. године“,

  Podrska!
  na prvi mah sam mislio da je ovo jos jedno isticanje nacionalizma i pokusaja predstavljanja RS na mjestu gdje nastupaju drzave a ne njeni dijelovi ali vidim namjeru i zelju da predstavljate drzavu i ako silno zelite mislim da vas se mora podrzati od drzavnih institucija!

 2. Naletih negdje na ovaj komentar pa ga ukradoh da ga podijelim sa vama 😉

  Zli jezici bi rekli od komentara se počinje ali ipak je ovo bez interesa i koristi lične 😉

  „Дође неко разуман и каже: Не можемо на Евровизију, нема се лове за учешће на неком небитном музичком фестивалу.

  Дође неко са биједног РТРС-а: Ми, богами, можемо. Ми смо јавни сервис из економски јачег ентитета, а и увриједили су нам се Маја Татић и Борис Режак, право да вам кажемо.

  Очекује се изјава Милорада Додика који је једва дочекао овакав сплет околности: Може Република Српска и без Федерације, хохохохо!
  —————————————————————————–
  Глуп човјек ће помислити: „тоооо Милораде Србине, јеби им мајку усташку“. Разуман човјек ће сконтати: „па Милораде мајку му јебем, кад већ ниси био у стању да обуздаш своју МИЛИЈАРДЕРСКУ похлепу, кад си нам довео здравствени систем до урушавања науштрб Интеграловог профита који се мјери МИЛИЈАРДАМА, кад већ радници јебене Калдере примају 13. плату + регрес за празнике усљед чега неко није примио плату већ годинама… хајде бар уштеди тих неколико стотина хиљада марака намијењених учешћу на Евровизији, па натјерај ЈАДНИ РТРС да их уплати на рачун неке од хиљада СРПСКИХ породица које немају шта да једу, за неко од бројних скупих лијечења СРПСКИХ малишана у иностранству, неком СРПСКОМ спортском колективу који ће да се угаси, БУДИ ПАТРИОТА ЈЕДНОМ У ЖИВОТУ, ако већ ниси могао да будеш током рата, када си шверцовао цигарете док су људи гинули!“.

  Неко ће рећи: Сереш …., ти си неко ко мрзи свијет око себе, пун си негативне енергије.
  Ја му унапријед кажем: Попушиш ми курац, и ти и твој Додик и систем у којем поштени купују лијекове у апотеци „на запис“, а а моралне гњиде и јадови уживају у луксузу. Наравно да ћу са задовољством презирати такав свијет.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *